Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 17 november 2011

Öppet brev till pastorer över hela världen, av Roger Oakland

Sjunkande Titanic
Karins nyhetsbrev 13/7-11 Roger Oakland
Källa: http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_119.html  

Här är länken till original brevet:
http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=6506 
Översättning: Majlis Seppänen  
"Open Letter To Evangelical and Protestant Pastors Worldwide – Now is the Day to Turn Back to God’s Word
May 31, 2011 - From: Roger Oakland, Understand The Times
*****  
Läs även: Congregation Doesn’t Want to Know the Truth = Församlingen Vill Inte Veta Sanningen
http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=6510 
(endast på engelska)
*****

Öppet brev till evangelikala och protestantiska pastorer över hela världen Nu är det dags att vända tillbaka till Guds Ord

Från: Roger Oakland, Understand The Times (Förstå tiderna)

Följande brev är till alla Bibeltroende pastorer runt hela världen vilka har blivit påverkade eller nu påverkas av aktuella trender som attackerar Guds Ord genom det postmoderna humanistiska mystiska trossystemet. Jag har bevittnat denna villfarelse i första hand över hela världen men är mest förtrogen med vad som hänt i de två sammanslutningar jag har varit del av under de senaste trettio åren – en i Kanada och en baserad i södra Kalifornien.

Det är med tungt hjärta jag skriver detta öppna brev till dem som anser sig vara evangeliska eller protestantiska pastorer. Även om min önskan är att göra detta respektfullt och med Herrens kärlek är jag tvungen att med en stark ansvarskänsla skriva denna varning.

Faktum är att vi lever i en tid av historien där det är en enorm andlig apostasi (ett avfall), och sorgligt nog inser många pastorer inte ens att det händer. Andra inser det men vet inte vad de ska göra åt det, medan ytterligare andra ser det men främjar det ändå. Syftet med detta brev är att kasta ljus över mörkret som krupit sig in i så många kyrkor idag.


Under många år har jag dokumenterat mina tankar och funderingar om detta avfall och presenterat beviset för Kristi kropp. En artikel som jag skrev för några år sedan med namnet “Ichabod” beskrev hur Guds Ande lämnar många kyrkor.
KJ: utdrag ur “Ichabod”: The Spirit of God points us to the Word. The Word, Jesus said, is the truth. What we do with the truth is entirely up to us. We can choose to obey or to disobey. I would pray that every Christian would sincerely ask God for His perspective of where we are and what we are doing. Don’t rely upon the praises of man or the fear of man as a spiritual barometer.
When we stand before the throne all the things we did in the flesh will burn like wood and hay. Only those things that were done when we were led by the Spirit will count. It is all about getting the right perspective, now. Before it is too late.

Guds Ande leder oss till Ordet. Ordet, sa Jesus, är sanningen. Vad vi gör med sanningen är helt upp till oss. Vi kan välja att lyda eller vara olydiga. Jag skulle be att varje kristen uppriktigt ber Gud om Hans perspektiv på var vi är och vad vi gör. Lita inte på människoberöm eller människofruktan som en andlig barometer.

När vi står inför tronen kommer alla de saker vi gjorde i köttet att brinna som trä och hö. Bara de saker som gjordes när vi var ledda av Anden kommer att räknas. Det handlar om att få rätt perspektiv, nu. Innan det är för sent.
Den artikeln följdes senare av kommentaren “Is Your Denomination a Sinking Titanic?’” (”Är ditt samfund ett sjunkande Titanic?”) KJ: utdrag ur ”Sinking Titanic”: Christian history reveals there is always a remnant that survives when the ship goes down. There are many sincere Bible-believing pastors who want to do what is right. They love God’s Word. They know that its not about property, possession and power. They want to feed the sheep and reach the lost. Isn’t that the way the denomination started in the first place?
---
This is a time to get serious about truth. Pastors of churches that proclaim the truth will be like lighthouses that shine bright into the darkness in the future. The darker that it gets, the brighter their lights will shine.

If you know a church, a fellowship, or a movement that is like the Titanic, PRAY. Pray the captain will warn the people that which is underway. Let the light of God’s Word shine into darkness and reveal Satan’s plans.

Pray that the things that have been hidden in darkness will be brought into the light. God cannot use an organization that allows darkness to exist alongside it. In these days, judgment must begin in the house of the Lord. God is a righteous God. He hates darkness. God would not be God if this were not the case.

Kristna historien avslöjar att det alltid finns en kvarleva som överlever när fartyget går ner. Det finns många uppriktiga Bibeltroende pastorer som vill göra det rätta. De älskar Guds Ord. De vet att det inte handlar om egendom, tillhörigheter och makt. De vill mata fåren och nå de förlorade. Är det inte på det sättet som samfunden började i första hand?
---
Detta är en tid att bli allvarliga om sanningen. Pastorer i kyrkor som förkunnar sanningen kommer att bli som fyrar som skiner ljus in i mörkret i framtiden. Ju mörkare det blir, desto ljusare kommer deras lampor att skina.
Om du vet en kyrka, en gemenskap, eller en rörelse som är som Titanic, BED. Bed att kaptenen varnar folket om det som pågår. Låt ljuset av Guds ord lysa in i mörkret och avslöja Satans planer.

Bed att de saker som har gömts i mörkret kommer att föras in i ljuset. Gud kan inte använda en organisation som tillåter mörkret att existera vid sidan av den. I dessa dagar, så måste dom börja i Herrens hus. Gud är en rättfärdig Gud. Han hatar mörker. Gud skulle inte vara Gud om detta inte vore fallet.

Jag tror vi bevittnar hur Titanic sjunker just nu. Medan de flesta fortfarande dansar runt i balsalen, har några valt att lämna skeppet. Hur många som lämnar det i tid kvarstår att se. Var snäll och se denna korta YouTube-video med Sinking of the Titanic (Titanic sjunker).

Även om jag vet med mig att jag har ”stämplats” av några som en som förorsakat splittring inom kyrkan, var snäll och förstå att jag inte fruktar någon människa. Jag litar på Jesus Kristus och är överlåten till att tala ut sanningen, kosta vad det kosta vill. Jag vet att jag har fiender bland ”bröderna” vilka insisterar på att jag ska hålla tyst. Jag har också anklagats falskeligen och förtalats genom skvaller som ett medel för att misskreditera mig.

Bibeln lär att vi aldrig ska frukta människan eller följa människans vägar. ”En väg kan synas rätt för en människa, men till slut kan den leda till döden” (Ordspråksboken 14:12). Vi ska endast frukta Gud och Hans Ord. Baserat på vad Gud uppenbarade för Hesekiel (kapitel 3:17–20) finns det en biblisk princip som inte kan förbises. När Gud avslöjar villfarelse och mörker måste en väktare tala ut och säga sanningen oavsett omständigheterna och konsekvenserna.

Vad jag finner väldigt alarmerande är att många pastorer som förr varnade för ändetidens villfarelse nu verkar ha upphört och blivit tysta. Varningarna har ersatts av undervisning om eller promotande av allt från församlingstillväxt, sökarvänligt, kontemplativ andlighet, Purpose Driven, postmodern/spirande (emerging) andlighet ända till en katolsk/jesuit-agenda.

Dessa olika läror är inte biblisk kristendom, och för många pastorer som en gång i tiden trofast undervisade Bibeln har dessa förföriska läror dragit dessa pastorer i en riktning som förnekar så mycket av vad de en gång stod för. Det är inte ovanligt idag att höra dessa pastorer hylla sådana som Mark Driscoll, Rob Bell, Richard Foster och Rick Warren, av vilka alla lägger mindre vikt på Bibelns profetior om ändens tid och betonar ”Guds rike på jorden” nu.

Några pastorer erkänner att deras egna samfund eller församlingar har vänt bort från eller håller på att vända bort från Bibelns läror, ändå har så många fortsatt vara aktiva deltagare i dessa samfund. Medan åren går talar inte dessa pastorer ut – de är tysta. Är denna tystnad en indikation på att de har köpt in sig i en sinnlig, köttslig, trebent pall-plan som sluter sig samman med sådana som Rick Warren och Tony Blair och är på väg mot Rom för en Världsreligion? Jag fruktar att så är fallet för många. Det som kan ha börjat som ”att titta åt ett annat håll” har blivit rent uppror i många fall. Det är på det här sättet villfarelse ofta sker.

Vi lever i den tid av kraftig villfarelse som Paulus skrev om (2 Tess 2:11). Om du är en Bibeltroende pastor, borde du inte hjälpa till att gå före och visa vägen genom att varna för villfarelse, och inte främja den avfälliga agendan på något sätt alls?

Ekumenism inom kyrkan har tillåtits utvecklas i åratal.
När en pastor inte varnar sin flock för ekumenisk avfällighet sänder det ut budskapet att det inte är särskilt viktigt att avslöja avfall. När en kyrka, organisation eller samfund ger sig av på Vägen mot Rom är det väldigt lite chans att man vänder tillbaka – dragningskraften är alldeles för stor. Ingenstans i Bibeln är det acceptabelt att sluta sig samman med dem som främjar en annan Jesus och ett annat evangelium som den Romerskkatolska kyrkan gör.

Det är därför Johannes varnade: dra ut ifrån henne (skökan) och bli fria (Upp 18:4).

Lite personlig ministryhistoria:
I juni 1981 inbjöd Chuck Smith, grundaren av Calvary Chapel movement (Golgata kapell-rörelsen), mig att flyga ner från min farm i Saskatchewan, Kanada, för att tala på Costa Mesa vid en fyradygnskonferens kallad “The Bible: Key to Understanding Science, History and the Future” (”Bibeln: Nyckeln till att förstå vetenskap, historia och framtiden”). Sju år senare, på hösten 1988, bad Chuck Smith mig att ansluta mig till personalen på Costa Mesa. Min familj flyttade till Orange County, Kalifornien, från Saskatchewan, Kanada.

Min position på Costa Mesa innebar att vara en utsänd från CCCM som apologet inom området skapelse och evolution. Jag visade också New Age-rörelsens sammankoppling och dess relation till Biblisk profetia. 1991, efter att ha varit i personalstaben under tre år, grundades Understand The Times (Förstå Tiderna) som en självständig ministry, avskild från CCCM. Men UTT var fortfarande nära förbunden med CCCM och gavs missionärsstöd. UTT-förbindelsen med pastorer och missionärer från Calvary Chapel omfattade hela världen under ungefär 20 år.

Under en tidsperiod på 15 år hade UTT ett kontor på församlingsegendom vid CCCM från tid till annan. Understand The Times hade ett femminuters radioprogram som sändes ut på KWAVE och CSN under mer än tio år. Jag hade även nära relation med medlemmar i familjen Smith, däribland Chucks bror Paul och hans son Jeff.

Även om många av mina erfarenheter och anknytningar med dem i Calvary Chapel hade varit bra under åren observerade jag många allvarliga problem i Calvary Chapel-rörelsen, särskilt under de senaste fem åren. Många Calvary Chapel-pastorer jag känner har erkänt att de också ser samma varningstecken, men de flesta har inte känt att de kunde säga något.

Anledningen till att jag skriver detta brev som ett öppet brev till alla pastorer är eftersom jag tror att många av problemen jag bevittnade medan jag var en del av Calvary Chapel-rörelsen är samma problem som många andra kristna organisationer och samfund upplever idag. Och många av dessa typer av problem leder till villfarelse och avfall.

Vanliga problem i kyrkorna:
Idag är många evangelikala och protestantiska pastorer verksamma utifrån principen eller idén att om deras kyrkor är små är det något fel på dem. ”Läran om stort” har ersatt läran om att vara trogen Guds Ord. Tillsammans med denna lära om stort kommer den subtila attityden att all ”anstötlighet” måste bort från kyrkan. På så sätt träder ett urvattnat evangelium i kraft och på så sätt hör inte människor i kyrkan det sanna Evangeliet. Kors tas bort, Biblar lämnas hemma, psalmer stoppas, och talet om Jesu blod och Hans försoning för våra synder upphör.

Som Bibeltroende kristna bör vi kunna urskilja att det finns ett fel i denna lära om stort. När kyrkor blir större behövs mera ekonomiska resurser för att anpassa sig till större budgetar. Ju större budget desto större offrande behövs för att möta budgeten, och stora givare blir viktigare och viktigare. Nu har du en situation där pastorn predikar försiktigt för att inte ge upphov till någon strid. Strider kan göra så att mäktiga givare ger sig av. Pastorer som en gång fruktade Gud fruktar nu människor där läran bestäms av människor och deras motiv, och inte av Guds Ande och Hans Ord.

Under de senaste två decennierna tror jag Herren ledde mig att författa eller medförfatta sex böcker som varnar om den ekumeniska världsreligionsrörelsen och hur den påverkar evangelikal protestantisk kristendom. Dessa var: (1) New Wine or Old Deception (Nytt vin eller gammal villfarelse) (2) When New Wine Makes a Man Divine (När nytt vin gör en människa gudomlig) (3) New Wine and the Babylonian Vine (Nytt vin och det babyloniska vinet) (4) How Marian Apparitions Plan to Unite the World’s Religions (Hur Mariauppenbarelser planerar att ena världens religioner) (5) Another Jesus: The Eucharistic Christ and the New Evangelization (En annan Jesus: Den eukaristiske Kristus och den nya evangelisationen) (6) Faith Undone: The Emerging Church - a New Reformation or an End Time Deception (Tillintetgjord tro: Spirande kyrkan – en ny reformation eller en ändetidens villfarelse). Gud har lagt i mitt hjärta en passion för att varna för överhängande andlig fara.

Den 6 mars 2011 deltog jag i Peace in a Globalized Society Forum som hölls i Saddleback. Rick Warren och Tony Blair förklarade båda vad de gör för att få till stånd ett enat religiöst världsprogram för fred. Men trots att det har blivit högst uppenbart för många kristna med urskiljningsförmåga vad som sker med Rick Warren och hans ”nya” reformation fördömer väldigt få pastorer offentligt den ”Purpose Driven”-fredsplanen. Faktum är att framstående pastorer som John Piper tar till sig Rick Warren och hans undervisning.

Jesuitanknytningen
Som jag har skrivit i några av mina böcker var Ignatius Loyola grundaren av Jesuitorden i katolska kyrkan. Jesuiternas mål är att förvandla Guds ofelbara Ord till människans ord och samtidigt upphöja påvens ord till Guds ord. Dessutom är jesuiternas ambition att föra tillbaka de ”förlorade bröderna” till ”Moder”-kyrkan (läs Another Jesus). Det här är inget obetydligt. Jag har varit till staden Rom. Jag har sett människomassorna dyrka och upphöja en människa (påven) som bär på ett kex och en flaska med juice som sägs vara Jesus. Martyrer under de tidiga århundradena mördades för att de förkastade påvedömet och eukaristin. Jag är förskräckt över att, trots detta, idag se pastorer som en gång var Bibeltroende vända sina hjärtan och sina församlingar mot Rom, ofta genom en jesuitpåverkan. Exempel på detta inträffar mer och mer för var dag.

Nu när Rick Warren och Tony Blair (som konverterade till katolicismen) har kungjort att de ska arbeta tillsammans för att få till stånd en Världsreligion som de gjorde den 6 mars 2011 i södra Kalifornien, hur kommer kristna pastorer att respondera på detta? Eller kommer de över huvud taget alls att göra det? Historien visar att de mest troligt inte kommer att göra det.

Vad som är känt som faktum är detta: det spirande (emerging)/postmoderna, Purpose Driven ekumeniska, kontemplativa tänkandet i den evangelikala eller protestantiska kristna kyrkan har inte försvunnit. Och det är inte populärt att tala mot detta växande avfall. Det är mycket lättare att åka nedströms än uppströms. Bibeln förutsäger att vi är i Ändetiden. Vad vill du som kristen pastor vara: en död lax som spolas ut i havet eller äkta människofiskare?

Kontrollera Bibeln! Det kommer en Världsreligion. Vill du vara del av problemet, eller vill du stå upp för sanningen? Det sistnämnda är inte enkelt och medför ett högt pris.

Ett rop till pastorer om att vakna upp

Att undervisa och predika Guds Ord är en hög kallelse. Du bör alltid vara sann mot din kallelse och förbli sann mot Ordet. Och ändå, många vet att något är seriöst fel, men de säger ingenting.

Att inte säga något kan vara lika skadligt som att fullständigt stödja lögnen. Det är dags att vakna upp! Vi är i ändens tid, och många får blir bedragna, och pastorer har en enorm roll i det bedrägeriet som sker. När fåren får ullen dragen över sina ögon kan de inte se. Det här är inte acceptabelt. Hur är det med vargarna som är i flocken? Goda herdar borde aldrig tillåta det hända.

Medan det fortfarande finns trofasta kristna pastorer som litar på Jesus Kristus som sin Gode Herde och fortfarande tror på Guds ofelbara Ord, kommer det faktumet att så många pastorer har rört sig bort från grunderna av biblisk kristendom mot en av människoskapad avfällig kyrka att resultat blir att en stor del av flocken driver med dem.

Och låt mig säga detta till varje troende som nu inser att hans eller hennes pastor kompromissar med Guds Ord och tar till sig avfällig lära: Om du har gjort vad du kan för att varna och uppmana din pastor/dina pastorer att vända tillbaka till sanningen, och om dina varningar och uppmaningar förkastas, är det kanske dags att dra ut ur den kyrkan. Paulus vände sig till detta när han sa: ”En villolärare, skall du visa ifrån dig, sedan han en eller två gånger har blivit förmanad” Titus 3:10.

Villfarelse har smugit sig in, obemärkt av många, och till och med ibland avsiktligt mörklagd. Judas varnade för att detta hände under hans tid (Judas 4). Samma sak gäller i de riskfyllda dagarna vilka vi lever i (2 Tim 3:1-5).
Sedan i höstas är jag inte längre ansluten till Calvary Chapel-rörelsen, även om jag fortfarande är vän med och umgås med några av pastorerna, sådana som har sökt att förbli trogna till Herren och Hans Ord.

Som många ledare i Kristi kropp behöver pastorer i Calvary Chapel som har ändrat kurs komma rätt, och de behöver göra det snabbt. Enligt Ordet närmar sig vår förlossning, och Han kan komma tillbaka för dem som är redo vid vilket ögonblick som helst.

Om du är en pastor som har gett efter för det nuvarande andliga avfallet, vänd tillbaka till Guds Ord, och förkunna det, och undervisa det! Vad har det för betydelse om din församling krymper! Det är bättre att ha några som är fasta och kan gå ut och bära frukt för Herren än att ha en megakyrka fylld av dem som är delaktiga i ett socialt evangelium vilket förbereds för den kommande Världsreligionen.

Även om den storskaliga rörelsen mot avfall har ägt rum under en tid, och postmoderna/spirande (emerging), Purpose-Driven idéer är vida accepterade, kan det fortfarande finnas tid kvar om pastorer vill omvända sig och vända tillbaka till Evangeliets och Guds Ords renhet.

Många pastorer som läser detta öppna brev och som hör till en organisation eller ett samfund kan känna fruktan över att lämna tryggheten i en sådan ”klädsel”. Du har kanske aldrig varit utanför det paraplyet. Men vid något tillfälle kommer du att vara tvungen att fråga dig själv, ”Räknar jag verkligen allt som förlust” för att vinna Kristus (Fil 3:8)? Tar jag på mig mitt kors och följer Honom, vad det än må kosta (Matt 16:24)? Jag har hört berättelser nu om pastorer (både i Calvary Chapel-rörelsen och i andra grupper och samfund) som till slut tog beslutet att avskilja sig från varje avfälligt sammanhang.
Om du är en av dem, fortsätt med den tjänst Gud har gett dig och följ bara Jesus Kristus. Du kan aldrig gå fel genom att vara lydig mot Jesus och Hans Ord.
Herren Jesus Kristus kommer snart. Må vi bli funna redo och uthålliga.
Vänligen i Kristus,
Roger Oakland
Understand The Times

P.S. Hör, huru dina väktare upphäva sin röst och jubla allasammans, ty de se för sina ögon, huru HERREN vänder tillbaka till Sion. . . . . Bort, bort, dragen ut därifrån, kommen icke vid det orent är; dragen ut ifrån henne, renen eder, I som bären HERRENS kärl. Jesaja 52:8, 11

Och han svarade och sade: Var planta, som min himmelske Fader inte har planterat, skall ryckas upp med rötterna. Låt dem vara. De är blinda och blindas ledare. Om nu en blind leder en blind, så faller de båda i gropen. Matteus 15:13-14

Inga kommentarer: