Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 22 november 2011

Tecken och under från olika källor

Moses orm åt upp de andra ormarna
Mörkrets makter och falska messiasgestalter gör stora tecken och under i dag, för att om möjligt förvilla de utvalda. De härmar och perverterar det som Gud gör, men de kan aldrig gå längre än Gud tillåter.
De första av Egyptens tre plågor kunde egyptiska spåmän härma med sina magiska krafter.
När det kom till den fjärde plågan så satte Gud stopp och de fick erkänna sig besegrade av Guds makt, som är större än alla andra makter.
När Mose fick makt från Gud att göra under med sin stav så den blev en orm, då gjorde spåmännen samma sak med sina stavar men
GUD LÄT MOSES ORM ÄTA UPP ALLA SPÅMÄNNENS ORMAR!

Många under och övernaturliga manifestationer i dag har sin grund i mörkrets krafter, även i församlingar där man inte längre lyssnar till den sunda läran från Gud och Hans Ord, utan låter sig dras med av villfarelser som låter lockande och kliar i öronen.

Människor tillber miraklerna mer än Gud och det blir till en avgudadyrkan. Bibelns ord är mer aktuella än någonsin, nu när stora mirakelmanifestationer visar sig och många människor drabbas av en mirakelhysteri. Vi som kristna, behöver mer än någonsin ha andebedömningens nådegåva från Gud, för att kunna urskilja vad som är sant och vad som är falskt.


Läs i Mark. 13:21 ”Om någon då säger till er: Se, här är Messias, eller: Se, där är han, så tro det inte.
22 Falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra tecken och under för att om möjligt leda de utvalda vilse.
23 Men var på er vakt! Jag har sagt er allt i förväg.”

Guldstoft i Bethel Church:


http://www.youtube.com/watch?v=itH_6opcFe0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=z12miDTXfek&feature=player_embedded

Heliga ormar, mariastatyer som talar, öppnar ögonen, gråter blod och olja m.m. 

Hämtat från: http://www.vaknasverige.se/blogg/allt-i-allo/ 
Se avslöjande länkar! Ortodoxer är mycket Maria-fixerade. En ortodox ber: ”Allra heligaste Moder, FRÄLS oss GENOM dina FÖRBÖNER”!

”Holy snakes of Virgin Mary” och ”Virgin Mary is speaking on the orthodox icon” (!!)



http://www.youtube.com/watch?v=vLorS3sWcS8&feature=related

Wikipedia: Egyptens tio plågor. Enligt Andra Mosebok 10:1-20 kunde inte israeliterna tåga ut ur Egypten under Mose ledning förrän landet drabbats av tio hemsökelser, som Gud sände för att tvinga farao att ge vika.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Egyptens_tio_pl%C3%A5gor 

De tio plågorna var:
1. Vattnets förvandling till blod
2. Invasion av grodor
3. Folket drabbades av löss
4. Mygg-, skalbaggs- eller flugsvärmar invaderade landet
5. Egyptierna fick bölder av olika slag
6. Egyptiernas boskap dog
7. Stormar med regn och hagel drabbade Egypten
8. Gräshoppor invaderade landet och förstörde odlingar, därav uttrycket egyptens gräshoppor
9. Det blev mörkt i tre dagar ("egyptiskt mörker")
10. Dödsängeln gick längs gatorna och tog de förstfödda ur varje hem. Detta kunde israeliterna undvika genom att ta blod från sitt offerlamm och ha på dörrposterna, då skulle dödsängeln passera förbi. Då dog också faraos son det var därför han gav upp och lätt det israeliska folket gå.

Mose får makt att göra under
2 Mos. 4:1 ”Mose svarade: "Men om de inte tror mig och inte lyssnar på mina ord utan säger: HERREN har inte uppenbarat sig för dig?"
2 Då sade HERREN till honom: "Vad är det du har i handen?"
3 Han svarade: "En stav." Han sade: "Kasta den på marken!" När han då kastade den på marken förvandlades den till en orm, och Mose flydde för den.
4 Men HERREN sade till Mose: "Räck ut handen och tag den i stjärten." Då räckte han ut handen och grep ormen, och den förvandlades åter till en stav i hans hand.
5 HERREN sade: "Genom detta skall de tro att HERREN, deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har uppenbarat sig för dig."

6 HERREN sade ytterligare till honom: "Stick in handen i barmen!" Han gjorde så, och när han drog ut handen, se, då var den vit som snö av spetälska.
7 Sedan sade Gud: "Stick tillbaka handen i barmen!" Mose gjorde så, och när han drog ut den igen, se, då var den på nytt som hans övriga kropp.
8 Och HERREN sade: "Om de inte tror dig eller ger akt på det första tecknet, så måste de tro på det andra tecknet.
9 Men om de inte ens tror på dessa två tecken eller lyssnar till dina ord, tag då av Nilens vatten och häll ut det på torra marken. Vattnet som du tagit ur floden skall då förvandlas till blod på torra marken."

2 Mos. 7:8 ”HERREN sade till Mose och Aron:
9 "När farao säger till er: Låt oss se något under! då skall du säga till Aron: Tag din stav och kasta den framför farao så skall den bli en stor orm."
10 Mose och Aron gick till farao och gjorde som HERREN hade befallt. Aron kastade sin stav framför farao och hans tjänare, och den blev en stor orm.
11 Då kallade farao till sig sina vise män och trollkarlar, och även dessa, de egyptiska spåmännen, gjorde samma tecken genom sina magiska konster.
12 Var och en kastade sin stav, och stavarna blev stora ormar. Men Arons stav slukade deras stavar.
13 Ändå förblev faraos hjärta hårt och han lyssnade inte på dem, alldeles som HERREN hade sagt.

Den första plågan - Nilens vatten förvandlas till blod.
2 Mos. 7:19 ”Och HERREN sade till Mose: "Säg till Aron: Tag din stav och räck ut handen över Egyptens vatten, över dess strömmar, kanaler och sjöar och alla andra vattensamlingar, så skall de bli blod. Ja, över hela Egyptens land skall det vara blod, både i träkärl och stenkärl."
20 Mose och Aron gjorde som HERREN hade befallt. Han lyfte upp staven och slog vattnet i Nilen inför faraos och hans tjänares ögon. Då förvandlades allt vatten i floden till blod.
21 Fiskarna i Nilen dog och floden stank så att egyptierna inte kunde dricka vattnet från floden. Det var blod i hela Egyptens land.
22 Men de egyptiska spåmännen gjorde samma tecken genom sina magiska konster. Och faraos hjärta förblev hårt så att han inte lyssnade på dem, alldeles som HERREN hade sagt.

Den andra plågan - Paddorna
2 Mos. 8:5 ”HERREN sade ytterligare till Mose: "Säg till Aron: Räck ut handen med din stav över strömmarna, kanalerna och sjöarna och låt paddor stiga upp över Egyptens land."
6 Då räckte Aron ut handen över Egyptens vatten, och det kom upp paddor som övertäckte landet. 7 Men spåmännen gjorde samma tecken genom sina magiska konster och lät paddor stiga upp över Egyptens land.”

Den tredje plågan - myggen
2 Mos. 8:16 ”Sedan sade HERREN till Mose: "Säg till Aron: Räck ut din stav och slå i stoftet på marken. Över hela Egyptens land skall då stoftet förvandlas till mygg."
17 De gjorde så. Aron räckte ut sin hand med staven och slog i stoftet på marken, och det kom mygg på människor och boskap. Av allt stoft på marken blev det mygg i hela Egypten.
18 Spåmännen ville då göra samma tecken genom sina magiska konster. De försökte få fram mygg, men de kunde inte. Och myggen kom på människor och boskap.
19 Då sade spåmännen till farao: "Detta är Guds finger." Men faraos hjärta förblev hårt och han lyssnade inte på dem, alldeles som HERREN hade sagt.”

Mark. 13:19 ”Ty det skall i de dagarna komma en sådan nöd att något liknande inte har förekommit sedan Gud i begynnelsen skapade världen, och inte heller skall komma.
20 Om Herren inte förkortade den tiden skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull har han förkortat den tiden.
21 Om någon då säger till er: Se, här är Messias, eller: Se, där är han, så tro det inte.
22 Falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra tecken och under för att om möjligt leda de utvalda vilse.
23 Men var på er vakt! Jag har sagt er allt i förväg.”

Joh. 4:48 ”Jesus sade till honom: "Om ni inte ser tecken och under, tror ni inte."

Laglöshetens människa
2 Tess. 2:1 ”När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder,
2 att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.
3 Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram,
4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.
5 Kommer ni inte ihåg att jag sade er detta, när jag ännu var hos er?
6 Ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han kan träda fram först när hans tid kommer.
7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen.
8 Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst.
9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under
10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.
11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen
12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Gud har utvalt er
13 Men vi är skyldiga att alltid tacka Gud för er bröder, Herrens älskade, eftersom Gud från begynnelsen har utvalt er till att bli frälsta, genom att Anden helgar er och ni tror sanningen.
14 Det är detta som Gud har kallat er till genom vårt evangelium, för att ni skall vinna vår Herre Jesu Kristi härlighet.
15 Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev.
16 Må vår Herre Jesus Kristus själv och Gud, vår Fader, som har älskat oss och i sin nåd gett oss evig tröst och gott hopp,
17 uppmuntra era hjärtan och styrka er till allt gott i ord och gärning.”

2 kommentarer:

Marguerite sa...

Det var ett aktuellt och varnande budskap!!!...Man måste ha andebedömningens gåva,om man ska klara sig i denna villfarelsens tid,,,och den vill Herren giva åt var och en som söker!!!...Herren välsigne dig rikligen,,,Tack för att du finns!!! Kram!!!

Anna sa...

Tack, Marguerite, för dina uppmuntrande ord!
Var välsignad, du också!