Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 10 maj 2010

Liknelsen om de tio jungfrurna.

Matt. 25:1-13
”Då skall himmelriket liknas vid tio jungfrur som tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var förståndiga.


De oförståndiga tog sina lampor men tog ingen olja med sig. De förståndiga tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor.
Då nu brudgummen dröjde, blev de alla sömniga och somnade. Vid midnatt hördes ett rop: Se, brudgummen kommer! Gå ut och möt honom.
Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de förståndiga: Ge oss av er olja! Våra lampor slocknar. De förståndiga svarade: Den räcker kanske inte både för oss och för er. Gå i stället till dem som säljer och köp.
Men när de hade gått för att köpa kom brudgummen. Och de som stod färdiga gick med honom in till bröllopsfesten, och dörren stängdes. Sedan kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Amen säger jag er: Jag känner er inte. Vaka därför, ty ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.”


******************************

Jesus kommer snart tillbaka till jorden för att hämta alla de som har tagit emot Honom som sin Frälsare och fått sina synder förlåtna. Många tidstecken visar att Jesu tillkommelse står mycket nära, och det är jätteviktigt att vi verkligen försäkrar oss om att vi är redo när Han kommer.

Det räcker inte med att bara tillhöra en kristen församling, det räcker inte heller med att föräldrarna är frälsta för man kommer inte till himlen på någon annans tro.
Man måste själv ha tagit emot Jesus Kristus som sin personlige Frälsare och fått sina synder förlåtna, blivit fylld av den Helige Ande, men det stannar inte där utan fortsättningsvis behöver man också leva i en nära relation till Jesus, så att man lär känna Honom mer och mer för varje dag i bibelläsning och bön, så att man växer till i sin kristna tro.(Ps.119:105) Man behöver också bekänna vem man tror på. (Rom.10:8-11)

När vi tar emot Jesus i våra liv så får vi ju den Helige Ande som gåva, och som Hjälpare (Joh.14:15-17) och livgivare (Ef.2:1) i vårt kristna liv. Genom den Helige Ande får vi också kraften att kunna leva ut vårt kristna liv i vardagen.
Om man inte fortsätter och håller sig nära Jesus utan slutar upp med att be och läsa sin bibel, och istället blir helt upptagen med en massa andra saker, så slocknar snart det andliga livet, och då kan det till slut gå så illa som för de fem jungfrurna som inte längre hade olja i sina lampor när Brudgummen kom.

*************************************


  Ps. 119:105
”Ditt ord
är mina fötters lykta
och ett ljus på min stig.”





Jesus lovar sända Hjälparen

Joh.14:15-17 ”Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud. Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er.”

Rom.10:8-11 ”Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta,* nämligen trons ord som vi predikar. Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren* och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med skam.”

Ef.2:1-10 ”Också er har Gud gjort levande, ni som var döda genom era överträdelser och synder. Tidigare levde ni i dem på den här världens vis och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens söner. Bland dem var vi alla en gång, när vi följde våra syndiga begär och gjorde vad köttet och sinnet ville. Av naturen var vi vredens barn, vi liksom de andra.
Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta. Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.”

Inga kommentarer: