Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 3 maj 2010

Låt oss ta vara på våra medsyskon i Kristi kropp och bevara Andens enhet!

Det finns två diken att hamna i när det gäller falska läror, det ena är att vara andligt blind och bara säga ”allt är väl, allt är väl”, när allt inte är väl i Kristi kropp. Det andra diket är att varna för nästan allt som rör sig i den kristna världen.
En del kristna verkar ha tagit det som sin livsuppgift att söka rätt på allt som de tycker är fel hos andra kristna och församlingar. Visst behöver vi verkligen i den här tiden ha en medvetenhet, och en förmåga att kunna urskilja vad som är rätt eller fel, men när allt fokus är inställt på att söka efter fel, och man dömer ut sina medsyskon, och församlingar hej vilt, då blir det osunt och fariseiskt, och leder bara till ett misstänkliggörande och avståndstagande från varandra. Då blir det raka motsatsen mot den sanna enhet, Gud har tänkt för sin församling.
Vi behöver istället ha vårt främsta fokus på Jesus Kristus och vara rotade i Guds Ord, så vill Han leda oss rätt genom sin Helige Ande, när vi ber till Honom om hjälp.

**********************************

Enheten i Kristi kropp

Ef. 4:1-6 ”Jag uppmanar er därför, jag som är en fånge i Herren, att leva värdigt den kallelse ni har fått. Var ödmjuka och milda på allt sätt. Visa tålamod och ha fördrag med varandra i kärlek. Var ivriga att bevara Andens enhet genom fridens band: en kropp och en Ande, liksom ni kallades till ett hopp, det som tillhör er kallelse, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Fader, han som är över alla, genom alla och i alla.”

***************************

Det är ju meningen att vi ska älska varandra med Guds kärlek i Kristi kropp, och inte att motarbeta varandra. Vi har heller ingen rätt att döma ut varandra, det är bara Gud som ser människors hjärtan och som en gång kommer att döma var och en efter hans gärningar.

***************************

Jes. 5:21 ”Ve dem som är visa i sina egna ögon och håller sig själva för kloka!”

Matt 5:22 ” Jag säger er: ”Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför Stora rådet, och den som säger: Din dåre, är skyldig och döms till det brinnande Gehenna.”

Flisan och bjälken

Matt.7:1-5 ”Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas uppåt er. Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? Eller hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga.”

Mark. 9: 40-41 Den som inte är mot oss är för oss. Den som räcker er en bägare vatten att dricka därför att ni tillhör Kristus - amen säger jag er: Han skall inte gå miste om sin lön.”

Rom. 14:10 ”Men du, varför dömer du din broder? Eller du, varför föraktar du din broder? Vi skall ju alla stå inför Guds domstol. Det står skrivet: Så sant jag lever, säger Herren, för mig skall varje knä böja sig, och varje tunga skall prisa Gud. 12 Var och en av oss skall alltså avlägga räkenskap inför Gud.”

Inga kommentarer: