Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 2 februari 2012

Jesaja: Juda uppmanas lita på Herren inte på Egypten.

Jes. 30:1 ”Ve de upproriska barnen, säger HERREN, som rådslår utan mig, som sluter förbund utan att min Ande är med, så att de därigenom hopar synd på synd,
2 de som drar ner till Egypten, utan att ha rådfrågat min mun, för att söka skydd hos farao och en tillflykt under Egyptens skugga.
3 Faraos beskydd kommer att bli er till skam, tillflykten under Egyptens skugga en förödmjukelse.
4 Ty hans furstar var i Soan och hans sändebud kom ända till Hanes,
5 men var och en skall skämmas över ett folk som inte kan vara dem till nytta, inte till bistånd eller hjälp, utan endast till skam och hån.
6 Profetia om djuren i Negev. Genom farornas och ångestens land, där lejoninnor och lejon har sitt tillhåll, där huggormar och giftiga seraf-ormar bor, för de sina rikedomar på åsnors ryggar och sina skatter på kamelers pucklar till ett folk som inte kan hjälpa dem.
7 Ty Egyptens hjälp är förgäves och till ingen nytta. Därför kallar jag Egypten "Rahab,* som ingenting uträttar.”


För Guds folk i dag kan man uttrycka det så här: Guds barn uppmanas att lita på Herren, inte på världens bedrägliga rikedomar och lockelser, och ha ”mammon” till sin gud, inte heller sätta sin tillit till den ”stora skökan” (som det talas om i Uppenbarelseboken kapitel 17 och 19).

Den stora skökan syftar med största sannolikhet på den katolska kyrkan med påven i spetsen, som går i förutberedda gärningar inför Antikrists framträdande i den allra sista tiden.
Den tiden närmar sig mer och mer när det kommer att bli en global världsregering och en världsreligion där alla världens religioner slutligen kommer hamna under ett enda styre och under total kontroll av en härskare som kommer att träda fram, Antikrist.

Denne härskare Vilddjuret (läs Upp. kap. 13 o 14) kommer att sätta sig på helig plats i Jerusalem (läs Dan. Kap. 11 och 12, Matt. 24:15 om förödelsens styggelse) och där samla ledare för all världens religioner och makthavare för att ta kontrollen över all världens ekonomier och religioner. Vilddjuret, Antikrist, kommer enl. (Upp. 13), att kräva alla folks totala underkastelse och tillbedjan.


Läs om Vilddjuret i :
Upp.13:13 ”Det gör stora tecken och får till och med eld att falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn.
14 Genom de tecken det har fått makt att göra inför vilddjuret vilseleder det dem som bor på jorden. Det befaller jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret, som har ett sår av ett svärd men levde.
15 Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att bilden till och med kunde tala och låta döda alla dem som inte tillbad vilddjurets bild.
16 Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan,
17 så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.
18 Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd må räkna ut vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex.”

De som har sitt namn skrivna i Livets Bok må se till att bevara sig fria från dessa falska enhetssträvanden i dag, som i slutändan leder till en underkastelse och tillbedjan av denne häskaren som kommer att vara Antikrist, Vilddjuret.

Förödelsens styggelse
Matt. 24:15 ”När ni då ser 'förödelsens styggelse',* som profeten Daniel talar om, stå på helig plats - den som läser detta bör noga lägga märke till det -
16 då måste de som är i Judeen fly bort till bergen.
17 Den som är på taket skall inte gå ner för att ta med sig det som finns i huset,
18 och den som är på åkern skall inte vända tillbaka för att hämta sin mantel.
19 Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna!
20 Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten.
21 Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma.
22 Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.


23 Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte.
24 Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.
25 Jag har nu sagt er detta i förväg. 26 Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit, eller: Han är i de inre rummen, så tro det inte.
27 Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara.
28 Där den döda kroppen är samlas gamarna.”

Inga kommentarer: