Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 12 februari 2012

Lek aldrig med Ormen! av Sven-Erik Sköld

Villfarelsens ande är stark och förblindande!
Oavsett vad villfarelsen handlar om så tror jag att det kan vara så, att ju viktigare och centralare en lärofråga är för oss som Guds barn, desto starkare verkar också villfarelsens ande i denna fråga för att om möjligt förvilla de utvalda. Mark. 13:22

Draken, den gamle ormen, satan.
Lek aldrig med Ormen!
(Ja är ja och nej är nej)
Återger här några valda citat ur en undervisning av Sven Erik Sköld.
Läs undervisningen i sin helhet här: http://hem.spray.se/harry.forsgren/  
(Klicka på "introduktion", sedan på "inlägg" och "klarspråk", så finns länken där.)
"Varför inte leka med Ormen i de här frågorna kring trosförkunnelsen och JDS - läran? Därför att han OCKSÅ har villfarelsens gift, och man vet inte själv när man kommit under det giftets inflytande och makt. Det ligger i det giftets natur, att fördärva offrets seende; så att man inte förmår se "det sken som utgår från Kristi evangelium."

På samma sätt som en naturlig orms gift kan förlama offret, så finns i villfarelsens gift en sorts förlamande verkan på sinnet: offret förstår inte, inser inte, att det är ett offer. Oftast är det omgivningen som först reagerar. Märker förändringarna.


Till saken hör också, att villfarelsen ande inte kommer med ord endast utan även med kraft: villfarelsens andes kraft! Och den kraften är i alla avseenden starkare än människor. Därför behövs Guds Ande för att avslöja den anden och driva den ut ur offret.

Det blir då m.a.o. ande mot ande, där den starkare vinner: driver ut den svagare. Därför kan man ytterst sällan, tror jag - och är så här långt min erfarenhet, övertyga dem som låtit sig insnärjas av villfarelsens makt med ord, det inkluderar även Guds Ord. Det måste Guds Andes verkan och kraft till."...

..."Sverige skall bli ett "Karmel", en uppgörelseplats där också villoandarna skall få sin "beskärda del". De skall få sluta med sina härnadståg och sitt härjande bland Guds folk.
Gud tänker ta hem till sig en alltigenom fläckfri brud. Förlossad från allt Satans inflytande! Från alla hans band. Ingen av hans snaror skall få hålla henne kvar; mot hennes egen vilja. Det kommer Gud att se till.

Den som då hör och låter sig räddas, skall räddas. Den som inte vill, stannar kvar. Då finns inget utrymme för njaa, då gäller ja eller nej.
Då går Guds Ords svärd ut och dömer våra tankar, våra uppsåt och den ande som bor, eller har inflytande, i oss. Det kommer att bli Guds Ords och Guds Andes verk i och för oss. Allt i syftet att få oss rena och fläckfria hem, som Jesu Kristi brud.

Ren som Han är ren! Något annat håller inte!
Upp. 19:7-8 "Låt oss glädjas och fröjda oss och ge honom äran; ty tiden är inne för Lammets bröllop, och dess brud har gjort sig redo. Och åt henne har blivit givet att kläda sig i fin linne, skinande och rent. Det skinande linnet är de heligas rättfärdighet. Och han sade till mig: Skriv: Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ytterligare sade han till mig: dessa ord är vissa och sanna."

Detta till skillnad från ord ur en annan mun, Rom. 3:13, "En öppen grav är deras strupe, sina tungor brukar de till svek. Huggormsgift är inom deras läppar."

Vi får välja vilka och vems ord vi vill följa.
Ps 119:105 "Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig." Ps 119:160 "Summan av ditt ord är sanning". Våra och andras, undervisning, Ord och tankar måsta således belysas, granskas, under "luppen" av "summan" av Guds ord.

Annars riskerar vi gå fel! Förlora målet för vår tro; Himlen. Där JESUS väntar ivrigt på oss. Låt oss inte slarva med kartan och kompassen som Han gett oss. Ordet och Anden. Gör vi inte det, slarvar, kan vi inte gå fel. Det har Han lovat oss. Och Hans Ord är pålitliga Ord. Och alla Hans vägar, är trygga vägar; som leder hem!

Barnatro, som de alltför vuxna inte känner, om JESUS syndarens vän, som är mer än gods, familj och vänner och vägen hem.

Förbli i Ordet
2 Tim. 3:14-17 "Men förbli du vid det som du har lärt och som du fått visshet om. Du vet ju, av vilka du har lärt det och du känner från barndomen de heliga skrifterna, som kan ge dig vishet, så att du kan bli frälst genom den tro du har i Kristus Jesus. All skrift som är ingiven av Gud, är nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse, till fostran i rättfärdighet så att en gudsmänniska kan bli fullt färdig, väl skickad till allt gott verk."

2 Tim. 4:1-5 "Jag uppmanar dig allvarligt inför Gud och Kristus Jesus, inför honom som skall döma levande och döda, jag uppmanar dig vid hans tillkommelse och hans rike: Predika ordet, träd upp i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa, förmana med allt tålamod och med undervisning i alla stycken. Ty den tid kommer, då de inte längre skall föredra den sunda läran, utan efter sina egna begärelser skall samla åt sig lärare i mängd, alltefter som det kliar dem i öronen, en tid, då de skall vända sina öron från sanningen och i stället vända sig till fabler. Men du, var nykter i allting, bär ditt lidande, utför en evangelists verk, fullgör i allt, vad som tillhör ditt ämbete."

Tiden är kort
Tiden härefter är kort, säger Herren. Då jag, Herren, skall samla in i min lada, de som hör mig till och då agnarna skall lämnas kvar på jorden. Det ögonblicket kommer när inget av er anar det. Det är mina tidstecken och mina maningar till er som skall hålla er vakna under väntetiden. Så håll er vakna, säger Herren, och sök mitt ansikte. Då skall mitt ljus gå upp i era hjärtan, så att den stunden inte kan överraska er; utan ni är redo att möta mig, säger Herren, er förlossare. Tro därför på Ljuset, Mitt Ord och Min Ande, medan det ännu finns kvar bland er.

När det, tillsammans med min brud, blir taget från jorden kommer ett stort mörker över hela världen. Jag vill inte att någon enda av er skall lämnas kvar till den tiden, säger Herren. Så gör dig redo. Återigen vill jag säga dig det, gör dig redo. Läs i Mitt ord; Uppenbarelseboken 3:18-22, säger han som var död, men som lever i evigheternas, evigheter. Om du läser det, och tar vara på vad där står, skall du inte komma på skam, komma till korta vid det prov, då jag skall sätta jordens inbyggare på prov, säger Herren. Då jag skall räcka ut min hand och rädda endast dem som hör mig till. De som tagit vara på Mitt Ord, säger Herren. Bli också du en av dem.

En annan sak som kännetecknar ormen, är den kluvna tungan: tvetungan.
Guds Ord lär, att "den som inte församlar, förskingrar". Det innebär konkret, att om t.ex. JDS-läran är en Satans lära, är en uttalad allmänt hållen, lite luddig attityd mot den, ett sätt att bisträcka, hjälpa, Satan med att förskingra, vilseföra, Jesu får. Det är att se till, göra sig delaktig i, att förförelsen kan komma.

Den ja och nej inställningen passar Satans kluvna tunga utmärkt, ja den kommer därifrån. Det är inte så viktigt vad man tror om den läran, säger han. Du kan tro på den eller låta bli, det gör egentligen ingen skillnad. Det ena är som det andra. Ingenting att göra någon sak av etc. etc.

Förblindelse och ett annat Evangelium
Skulle Gud kunna tänkas tala så, att du kan säga både ja och nej på samma gång?! Tror man det, är redan det ett tecken, ett symptom, på förblindelse.

Paulus som exempel hade inte en sådan undervisning: "Men om någon, vore det ock vi själva, eller en ängel från himlen, förkunnar evangelium i strid med vad vi har förkunnat för er, så vara han förbannad. Ja som vi förut sagt, så säger jag det nu åter: om någon förkunnar evangelium i strid mot vad vi har förkunnat för er, så vara han förbannad."

Och "om någon kommer och predikar en annan Jesu, än den som vi ha predikat, eller om ni undfår en annat slags ande, än den ni förut har undfått, eller ett annat slags evangelium, än det ni förut har mottagit, då fördrager ni sådant alltför väl."

Vidare "de männen är falska apostlar, oredliga arbetare, som förskapar sig till Kristi apostlar. Och detta är inget att undra på. Satan själv förskapar sig ju till en ljuset ängel."

En annan Jesus - en annan ande
Det är två saker som kan konstateras. Brevens mottagare hade haft en rätt tro, ett rätt evangelium och Guds Ords JESUS men blivit bedragna, vilseförda, och nu fått en "annan Jesus" och "ett annat slags evangelium".

Den andra är, att Paulus lägger så oerhört stor vikt vid läran, att en annan lära också betyder en annan Jesus; alltså inte Skrifternas JESUS. Det är med andra ord inte Guds Ande som undervisat dem, utan "en annan ande".

En ytterligare sak som kännetecknar Ormen, är att han slingrar sig.
Ormens slingrande betyder för mig att den är svårfångad; d.v.s. hal och svår att få grepp om.

När det gäller JDS-läran och dess förespråkare, d.v.s. de som låtit sig insnärjas av den, så slingrar de sig undan t.o.m. argument FRÅN GUD SJÄLV för att förlägga Jesu strid mot Satan till en annan plats än Golgata: där den fördes öppet, inför alla. Och där segern över Satan fick Guds egna vittnesbörd:

1. Jesu egna ord: "Det är fullbordat"
2. Jesu egna ord: "Fader, i dina händer överlämnar jag min ande"
3. Förlåten rämnade (ett Guds under: Guds egen bekräftelse)
4. Klipporna, gravarna, rämnade och döda stod upp (också det Guds under: Guds egen bekräftelse)

Allt detta lyckas JDS-arna negligera. Detta därför att de är förblindade av en andemakt. En andemakt som vill förleda människan bort från den plats, och den händelse, som betyder hennes frälsning.

D.v.s. den plats där JESUS gav Sitt blod, Sitt liv. Därför att "utan att blod utgjutes ges ingen förlåtelse"...

...När satan tolkar skrifterna för oss
"Satan har ner genom tiderna, allt från "avfallets dag" predikat för oss människor: hur han ifrågasätter vad Gud sagt, förvänder detta för att sedan göra egna tolkningar: "skulle väl Gud ha sagt" och "ingalunda skall ni dö" (oaktat att Gud sagt det) och sedan kommer hans egen tolkning där han gör anspråk på att veta t.o.m. hur Gud tänker "men Gud vet, att när ni äter av frukten, skall era ögon öppnas, så att ni blir som Gud och förstår vad gott och ont är."

När nu Bibeln berättar att "Kristus dog enligt skrifterna" så gör Satan sina egna tillägg till skrifterna; d.v.s. åberopar sådant som inte uttryckligen står skrivet där.

Han gör ett eget tillägg, och lär människorna så. Detta gör han naturligtvis inte därför att det är utan betydelse, utan därför att det är av stor betydelse för hans uppsåt; att vilseföra Människan"...

..."Låt Dig inte luras, bedras av honom som alltifrån begynnelsen är en bedragare! Han som också, i Bibeln, kallas Lögnens fader.

Håll Dig till Sanningen, JESUS KRISTUS SJÄLV OCH HANS LÄRA, då kommer Du att hitta hem! Hem till det som är målet för Din tro: Himlen.

Låt alltså ingen bedra Dig på vägen!! Säger Han, som älskar Dig och som har köpt Dig med Sitt eget dyrbara blod; som blodet från ett felfritt lamm. Han som ropade: det är fullkomnat! Det ropet innehåller också Din seger. Min seger, säger Herren, är Din seger! Te emot den: ren och oförfalskad, obesmittad.

Då skall Du bli fri. Det är därför som jag, Herren, kommit. För att ge Dig och alla min frihet. Säger Han som är Amen, Det trovärdiga och sannfärdiga vittnet och begynnelsen till Guds Skapelse. Böj Dig för Mig, och Mitt Ord och Du skall vinna Seger!

Kol. 2:2-4 Ty jag önskar, att deras hjärtan skall få läkedom, därigenom att de slutas tillsammans i kärlek och komma till en full förståndsvisshets hela rikedom, till en rätt kunskap om Guds hemlighet, vilken är Kristus; ty i honom finns visdomens och kunskapens alla skatter fördolda. Detta säger jag, för att ingen skall bedra er med skenfagert tal."

1 Pet. 5:12 "Genom Silvanos, er trogne broder - för som en sådan håller jag honom nämligen - har jag nu i korthet skrivit detta för att förmana er och för att betyga, att den nåd ni står i är Guds rätta nåd."
av Sven - Erik Sköld

Inga kommentarer: