Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 3 februari 2012

Uppenbarelseboken: "Eldsjön och evig plåga"

Eld
Det finns olika uppfattningar om vad som händer, efter döden, med dem som inte är skrivna i Livets Bok i himmelen, men så här står det i Uppenbarelseboken om eldsjön och evig plåga.

Eldsjön
Upp. 19:20 ”Och vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och genom dessa tecken vilselett dem som hade tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Levande kastades de båda i eldsjön som brinner av svavel.”

Upp. 20:14 ”Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden.
15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.”


Evig plåga
Upp. 14:11 ”Röken från deras plåga stiger upp i evigheternas evigheter. De har ingen ro eller vila vare sig dag eller natt, dessa som tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket med dess namn.”

Upp. 20:10 ”Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.”

Eld och svavel
Upp. 21:8 ”Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna, de otuktiga, trollkarlarna, avgudadyrkarna och alla lögnare skall få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden."

Evig himmel och evigt helvete 
http://berndtisaksson.dinstudio.se/text1_184.html

Citat ”Rob Bells bok ”Love wins” har återigen väckt till liv debatten om den finns ett evigt helvete där förlorade människor hamnar för ett evigt medvetet lidande, såsom det finns en medveten evig salighet i himmelen för de frälsta.

Klassisk evangelikal bibeltro hävdar att Bibeln är tydligt i att inte bara den eviga saligheten hos Gud är en evig medvetenhet, utan att även den eviga förtappelsen är i ett evigt osaligt medvetande.”

Citat ”Vi behöver i dessa tider av stor förnekelse av Guds ord, bli förnyade och fördjupade i vår tro och övertygelse på Guds stora kärlek, men också lika fördjupade i det allvar som finns i att vara en evighetsvandrade människa, där bara två möjliga eviga destinationsorter finns; en med evig salighet och en med evig hopplöshet.”

Citat ”Falska profeter uppstår nu på plats efter plats, somliga med större inflytande än andra. En av de mest utstuderade och därmed farligaste av dessa falska profeter är Rob Bell – hans inflytande över miljontals kristna är enormt.”

Men lyssna till Todd Friel när han på sitt lite speciella sätt, men ändå så tydliga sätt, avslöjar vilken falsk och farlig profet Rob Bell är:

klicka >>  http://www.youtube.com/watch?v=rUiGbhueuKA  

Evigt helvete feldefinierat
Publicerad: 2011-12-02 03:00
”Helvetet har blivit ett hett och omdiskuterat ämne den senaste tiden och orsaken är att man inte har definierat evighet rätt.
Att människor som inte tar emot Guds erbjudande om frälsning skall plågas i helvetet i evighet känns omänskligt om man får uttrycka sig så. Gud känns därför också omänsklig eller kärlekslös vilket inte stämmer med den Gud som är kärlek enligt Bibeln.
Så nu försöker man komma kring problemet genom att avskaffa helvetet eller i alla fall nyansera bilden av evigt straff…”


Läs mer här>> http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=287859

Läs gärna berättelsen om den rike mannen och Lasarus
Den rike mannen och Lasarus
Luk. 16:19 ”Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och fest.
20 Men vid hans port låg en fattig man som hette Lasarus, full av sår.
21 Han längtade efter att få äta sig mätt på det som föll från den rike mannens bord. Ja, hundarna kom och slickade hans sår.
22 Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes.
23 När han plågades i helvetet,* lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom.

24 Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld.
25 Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga.

26 Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss.
27 Den rike mannen sade: Då ber jag dig, fader, att du skickar honom till min fars hus
28 för att varna mina fem bröder, så att inte de också kommer till detta pinorum.

29 Men Abraham sade: De har Mose och profeterna. Dem skall de lyssna till.
30 Nej, fader Abraham, svarade han, men om någon kommer till dem från de döda, omvänder de sig.
31 Abraham sade till honom: Lyssnar de inte till Mose och profeterna, kommer de inte heller att bli övertygade ens om någon uppstår från de döda."

2 kommentarer:

Maria sa...

Hej Anna
Sanningen står i Guds Ord. Många försöker att förfalska och förminska det.
Himmel och helvete- bägge finns. Och människor behöver bli frälsta.Tiden är kort.
/Hälsn Maria

Anna sa...

Hej Maria!
Ja det är gott att vi har Guds Ord att gå till som är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET!
Ha det gott!
/Hälsn Anna