Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 19 maj 2012

Det enda hoppet i den kommande stormen, av David Wilkerson

Predikan av David Wilkerson
October 3, 2011
"Gud lovade profeten Sakarja att i ändens tid skulle han vara en skyddsmur av eld runt sitt folk:
”Men jag själv, säger HERREN, skall vara en eldsmur däromkring, och jag skall bevisa mig härlig därinne" (Sakarja 2:5).
Jesaja vittnar också om detta:
”Ty du har varit … ett skygd under hettan. Ty våldsverkarnas raseri är likasom en störtskur mot en vägg” (Jesaja 25:4). ”Ett skygd skall vara däröver till skugga under dagens hetta, och till en tillflykt och ett värn mot störtskurar och regn (4:6).

Dessa löften har som syfte att trösta oss som ”förvarningar”. Du förstår, alla profeterna varnar för en enorm storm som kommer i de sista dagarna. Och denna storm kommer att slå våldsamt mot Guds skyddsmur.


Jesus säger att den kommande stormen kommer att vara så förfärlig och överväldigande att människor kommer att tappa modet när de ser den bildas (se Lukas 21:26). Om Jesus säger att denna storm kommer att vara våldsam kan vi förstå att det kommer att vara ett skräckinjagande ögonblick i historien.
Men Bibeln försäkrar oss att Gud aldrig sänder domslut över något samhälle utan att först ha uppenbarat för hans profeter vad han planerar att göra:
”Sannerligen, Herren, HERREN gör alls intet utan att hava uppenbarat sitt råd för sina tjänare profeterna” (Amos 3:7).

Vilket underbart uttryck för vår Herres stora kärlek till sitt folk. Om du noga studerar vad profeterna i Bibeln skrivit kommer du att se att Gud genomgående agerar på detta sätt. Precis före en hotande domsstorm befaller Herren alltid sina profeter att varna folket att de ska vända åter till honom:
”Jag har talat till profeterna, jag har låtit dem skåda mångahanda syner” (Hosea 12:10).

Dessutom är Gud trofast och talar i tider av välstånd, precis innan hans domsluts raseri slår till. Medan stormmoln fortfarande hopar sig reser han upp profetiska röster över hela landet. Och, enligt Skriften, närhelst en syndfull nation var blomstrande och levde i fred sa Gud till sina profeter att de skulle varna för att de goda tiderna snart skulle ta slut:
”Haven I icke förnummit de ord som HERREN lät predika genom forna tiders profeter, medan Jerusalem ännu tronade i god ro med sina städer omkring sig” (Sakarja 7:7).

Läs hela predikan här >>>

Inga kommentarer: