Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 24 maj 2012

Nyheter från Israel 2012-05-24



Bilda och Diakonia bör lämna Israel i fred!
Citat: "I Dagen den 3 april gav företrädare för Diakonia och Bilda sin syn på en konferens, "Kom och se", i Betlehem tidigare under våren och på förhållanden i området.
I sin goda iver att stödja palestinska kristna, som utan tvekan har en problematisk situation, har Diakonia och Bilda tyvärr valt ett antiisraeliskt förhållningssätt.
I Mellanöstern understöder man fullständigt onödiga provokationer mot Israel med avsikt att framställa landet som den "skurkstat" Lars Ohly utnämnt Israel till. Diakonia och Bilda arrangerar israelfientliga indoktrineringsresor till Israel och på hemmaplan diverse aktiviteter i samma anda. Därigenom förleder man kristenheten att inta en negativ och kritisk attityd mot Israel och åstadkommer därmed att kristna tar avstånd från Guds Ord och Herrens klart uttalade vilja beträffande Israel och det judiska folket.

Att skapa illvilja och hat mot Guds land och folk kan Bilda och Diakonia med förtroende överlåta till Hamas och Mahmod Ahmadinejad och i stället lägga sin energi och kraft på allt gott man åstadkommer på andra platser och i andra sammanhang..."



Citat: "Jag rekommenderar Bilda och Diakonia att antingen ställa upp för Bibelns syn på Israel eller lämna Israel och det judiska folket i fred."
**************************************
av Hans Marklund
Publicerad: 10 maj 2012

Citat: "Plötsligt stod han där, vid min dörr. Mannen med det speciella namnet. Jag kände igen det direkt och visste instinktivt att han var en judisk man i sina bästa år. Han ville sälja sin produkt och jag föll för honom och köpte. Under tiden ställde jag en försiktig fråga om hans bakgrund och då kröp det fram, ovilligt men ändå, att han var av judisk börd.

Jag berättade för honom om våra resor till Israel och att jag besökt landet som reseledare cirka 35 gånger. Men själv hade han inte varit i Israel på många år, han var rädd dels för att resa dit och dels för att bli igenkänd som jude, även i Sverige.

Visst ville han kännas vid sin bakgrund, men ändå inte. Det kändes trots allt säkrast och lugnast att inte tala om det, visa det, lyfta fram det eller att resa dit. Också för hans barn kändes det säkrast att de som familj inte levde offentligt med sin identitet.

Det var vad han uttryckte under vårt korta samtal. Men ändå, innan vi skiljdes åt, uttryckte han både beundran och nyfikenhet på vår relation till Israel. Kanske skulle det komma en dag då han kunde besöka sitt egentliga hemland. Kanske.

För nu händer det igen, det som inte skulle upprepas i historien. Antisemitismen ökar i styrka, den breder ut sig över hela vårt präktiga Europa. Våldet mot judiska institutioner blir fler och fler. Idag finns det i stort sett ingen judisk skola eller annan institution i Europa som inte står under polisbevakning och beväpnat skydd.
 Det judiska folket upplever återigen förföljelse. De utsätts för hot, hat, förtal och beskyllningar. Slagorden, misstänksamheten, attityderna, orden, blickarna, uttalandena och politiska utspel känns igen...
Källa:http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=10&PID=71&Action=1&NewsId=805

Inga kommentarer: