Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 24 maj 2012

Vad säger Bibeln om att missbruka och vanära Guds namn?

Som man kan se utifrån Guds Ord så ser Gud mycket allvarligt på när Hans namn blir vanärat av Hans eget folk. Detta gäller för Guds folk även i dag, för Han är densamme i går, i dag och till evig tid. Missbruk av Guds namn hör inte hemma bland Hans sanna barn, det är att vanära och häda Hans namn.

Nästan alla Sveriges svordomar har med djävulen att göra och svärjandet har ökat märkbart under senare år. Vi som kristna ska inte efterlikna världen och vi kan inte tillbe både Gud och djävulen, därför att bibeln säger att man inte kan tjäna två herrar.

Förr i tiden, fick inte barnen svära i skolan, då hade man morgonandakt i klassrummet och kristendomsundervisning stod på schemat.
Alla barnen visste då vem Jesus var och kunde många av bibelns berättelser. Det var också en självklarhet att ha skolavslutningar i kyrkan. Sverige var på den tiden ett kristet land, med kristna värderingar, vilket det tyvärr inte är i dag.

Sverige har alltför mycket låtit sig påverkas av främmande religioners inflytande, vilka haft som mål att utrota kristendomen i landet, och i gengäld föra in sina egna döda religioner som bara vilseleder människor bort från Gud och Hans bud.
En sann kristen människa som på allvar har omvänt sig från synden, till tron på Gud, har inte längre behov av att svära och förbanna. När den Helige Ande har fått ta över kontrollen i en människas liv så vaknar också samvetet och visar oss skillnaden mellan rätt och fel.

"Du skall inte missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn." 2 Mosebok 20:7

En styggelse för Gud är också när Hans folk vänder sig till avgudar, det vanärar Hans namn inför människorna. Vi lever i en tid när avgudadyrkandet bara tilltar även inom kyrkans väggar, alltmedan den ”innerliga broderskärleken” avtar mer och mer.

Rom. 12: 9 "Älska varandra uppriktigt. Avsky det onda, håll fast vid det goda.
10 Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning.”

Hes. 20:5 "...Så säger Herren, HERREN: Den dag jag utvalde Israel lyfte jag min hand till ed inför Jakobs avkomlingar och gjorde mig känd för dem i Egyptens land. Jag lyfte min hand inför dem och sade: Jag är HERREN, er Gud.
6 På den dagen lovade jag dem med upplyft hand att föra dem ut ur Egyptens land, till det land som jag hade utsett åt dem, ett land som flödar av mjölk och honung, det härligaste av alla länder.
7 Jag sade till dem: Var och en av er skall kasta bort de styggelser som era ögon fäst sig vid, och ingen får orena sig med Egyptens avgudar. Jag, HERREN, är er Gud.
8 Men de var upproriska mot mig och ville inte lyssna på mig. De kastade inte bort de styggelser de hade fäst sina ögon vid, och de övergav inte Egyptens avgudar. Då tänkte jag utgjuta min vrede över dem och tömma min förbittring över dem, mitt i Egypten.
9 Men det jag gjorde skedde för mitt namns skull, för att det inte skulle bli vanärat inför de folk som de levde bland. I deras åsyn hade jag gjort mig känd för dem då jag förde dem ut ur Egypten.
10 Jag förde dem ut ur Egypten och lät dem komma in i öknen..."

Rom. 2:28 "Den är inte jude som är det till det yttre, och omskärelse är inte något som sker utvärtes på kroppen.
29 Den är jude som är det i sitt inre, och hjärtats omskärelse sker genom Anden och inte genom bokstaven.* En sådan får sitt beröm, inte av människor utan av Gud.”

Matt. 15:7 ”Ni hycklare, rätt profeterade Jesaja om er:
8 Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig.*
9 Förgäves dyrkar de mig, eftersom de läror de förkunnar är människors bud.*
10 Sedan kallade han till sig folket och sade till dem: "Lyssna och förstå!
11 Det som kommer in i munnen gör inte människan oren. Men det som går ut ur munnen, det orenar henne."

Läs också:
Den elaka tungan är full av dödligt gift och antänd av Gehenna.

Jak. 3:1 ”Mina bröder, inte många bör bli lärare. Ni vet ju att vi skall få en strängare dom.
2 Vi begår alla många fel. Om någon inte felar i sitt tal, är han en fullkomlig man som också kan tygla hela sin kropp.
3 När vi lägger betsel i munnen på en häst för att han skall lyda oss, styr vi också hela hans kropp.
4 Se också på fartygen som är så stora och drivs av hårda vindar. Ändå styrs de dit rorsmannen vill med ett mycket litet roder.
5 Så är också tungan en liten lem men kan skryta över stora ting. Tänk på hur en liten eld kan antända en stor skog.
6 En sådan eld är tungan, en värld av ondska bland våra lemmar. Den smutsar ner hela vår kropp och sätter tillvarons hjul i brand och är själv antänd av Gehenna.*

7 Alla slags fyrfotadjur, fåglar, kräldjur och vattendjur låter sig tämjas och har blivit tämjda av människan.
8 Men tungan kan ingen människa tämja, ostyrig och ond som den är och full av dödligt gift.
9 Med den välsignar vi Herren och Fadern, och med den förbannar vi människorna, som är skapade till Guds avbild.
10 Från samma mun kommer välsignelse och förbannelse. Så får det inte vara, mina bröder.
11 Inte kan väl en källa från samma åder ge både sött och bittert vatten?
12 Mina bröder, inte kan väl ett fikonträd bära oliver eller en vinstock fikon? Inte heller kan en salt källa ge sött vatten.”

Inga kommentarer: