Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 4 juli 2011

Från bönens hus till rövarnäste!

Jesus rensar templet!
DN: Filadelfiakyrkan blir ny konserthall  

Mark. 11:17 ”Han ( Jesus ) undervisade dem och sade: "Är det inte skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk?* Men ni har gjort det till ett rövarnäste."


Från Berno Vide´ns hemsida
citerat…
Pingstpionjären Harald Gustafsson skrev så här i boken Kristi Fattigdom - vår rikedom:

"- Teater och skådespel har ingenting att ge en levande kristen. Det borde vara klart för alla. Sen får vi ta risken att bli beskyllda för att vara kulturfientliga. Vi tar den beskyllningen med ro. På den punkten har väckelsernas folk varit eniga i alla tider.

Gustafsson skriver vidare med sorg om utvecklingen inom sin egen rörelse:

- I våra dagar upplever vi med sorg att frikyrkoförsamlingar med sina pastorer i spetsen överger föregångarnas radikala linje, då det gäller teater och skådespel. Numera anser man i vissa kretsar att det inte alls behöver vara opassande för kristna att både bevista vanliga teaterföreställningar och att använda skådespel i den egna verksamheten. Detta är ett skrämmande tecken på andligt avfall.”
****************************************
Jos. 22:19 ”Men om det land ni har fått till besittning är orent, så kom över till det land HERREN har tagit till besittning, där HERRENS tabernakel har sin plats, och ha era besittningar där bland oss. Var inte upproriska mot HERREN och trotsa inte oss genom att bygga er ett altare som är ett annat än HERRENS, vår Guds, altare.”

Inga kommentarer: