Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 7 juli 2011

Livet efter detta!


Hell or heaven forever
Vårt viktigaste val här på jorden är inte vad vi ska äta, var vi ska bo, vad vi ska arbeta med eller hur mycket pengar vi kan tjäna osv.
Det allra viktigaste valet vi har, är var vi vill tillbringa livet efter detta. Det finns bara två alternativ att välja mellan, vitt eller svart, himmel eller helvete.
Vårt jordeliv är bara som en vindpust med tanke på hela den långa evigheten som väntar oss alla, och som ALDRIG tar slut!


Om vi inte tar detta på allvar och besinnar oss, och väljer det Eviga Livet tillsammans med Gud i himmelen, medan vi har möjlighet, så kan det helt plötsligt vara för sent.
Det finns ingen människa på jorden som har någon garanti för morgondagen, nej inte ens för den närmaste timmen.
Låt dig inte invaggas i en falsk säkerhet och tro att allt är väl och att alla kommer till himlen, för så är det inte.

Bibeln visar oss detta tydligt:
Alla har ju syndat och förlorat gemenskapen med Gud. (Rom.( 3:23)

Rom. 3:19-25 "Självklart gäller Moses lag för judarna. Men syftet med lagen är att ingen ska ha några ursäkter att komma med, och att alla människor ska bli dömda av Gud.
Ingen kan ju någonsin bli skuldfri inför Gud genom att försöka lyda allt som står i lagen. Nej, lagen kan bara få oss att inse att vi är syndare. 
Men nu har Gud visat oss en annan väg att bli skuldfria inför honom än genom att försöka lyda allt som står i Moses lag. Och denna väg har Gud hela tiden talat om genom Moses lag och profeterna. 

Vi kan bli skuldfria inför Gud genom att tro på Jesus Kristus. Och detta gäller alla, vilka vi än är. ALLA har ju syndat och förlorat gemenskapen med Gud, Han som kan rädda oss.
Men nu har Han gett oss en möjlighet som vi inte förtjänar. Han har visat sin NÅD och låtit oss bli skuldfria inför Honom genom att låta Jesus Kristus köpa oss fria från vårt slaveri under synden.
 Gud lät Jesus offra sitt blod och ta straffet för våra synder, för att alla som tror ska få förlåtelse."
(Handbok för livet)

Detta betyder också att den som väljer att inte göra något val alls kommer att hamna i helvetet.
 Med blotta tanken på, att riskera att hamna på denna fasansfulla plats i all evighet, borde valet vara enkelt när Jesus står med uträckta armar och älskar dig så mycket att Han offrade sitt eget liv för oss, och inte vill att vi ska gå evigt förlorade.
Jesus föddes hit till denna jorden för ett uppdrag, att undervisa människorna om vägen som leder till det Eviga Livet, och att offra sitt eget liv för att vi skulle kunna bli räddade genom att tro på Honom och få våra synder förlåtna.
Allt vad Jesus gjorde och lärde finns att läsa om i bibeln i det fyra evangelierna Matteus, Markus, Lukas och Johannes evangelium.

Vi är skapade till att ha gemenskap och frid med Gud, genom Jesus Kristus. Gud vill ha gemenskap med oss och välsigna våra liv! Alla människor är viktiga och värdefulla för Gud! Han vill rädda oss från att gå evigt förlorade.

Joh. 3:13-21 ”Ingen människa har ju varit i himlen, utom jag, Människosonen, som har kommit ner därifrån. På samma sätt som Mose hängde upp kopparormen i öknen, så måste jag, Människosonen, lyftas upp, för att alla som tror på mig ska få evigt liv.
Jesus dog på korset för att
 rädda oss från en evig död
Gud älskade ju människorna så mycket att han gav dem sin enda Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv.

Det var inte för att döma människorna som Gud sände sin Son till världen, utan Sonen kom för att rädda dem.
De människor som tror på Sonen blir inte dömda. Men de som inte tror på honom är redan dömda, eftersom de inte tror på Guds enda Son.
Och skälet till att de blir dömda är att när ljuset från himlen kom ner till jorden, så älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras handlingar var onda.
Den som gör det som är ont, hatar ljuset. Han håller sig borta från ljuset, så att hans synder inte ska avslöjas. Men den som gör det som är rätt, dras till ljuset för att alla ska se att han gör det som Gud vill.”
(Handbok för livet)

Rom. 10:9-13 "Om du alltså öppet bekänner att Jesus är Herren och av hela ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, då blir du räddad.
Det är vårt hjärtas tro som gör oss skuldfria inför Gud, och vår öppna bekännelse som räddar oss. Gud har ju sagt i Skriften: "Ingen som tror på Honom skall bli besviken."
Detta gäller för både judar och andra folk, för vi har alla samma Herre. Och Han ger generöst av sitt goda till alla som tillber Honom, för det står också i Skriften: "var och en som tillber Herren ska bli räddad."
(Handbok för livet)

*****************************

När det står: "var och en som tillber Herren ska bli räddad." Då betyder det ju också att när vi en gång tagit emot frälsning, och fått våra namn skrivna i Livets bok, så behöver vi också fortsätta att leva tillsammans med Herren varje dag i förlåtelse, i bibelläsning, bön och tillbedjan, tillsammans med den Helige Ande, som är vår Hjälpare.
Det är ju inte så att "en gång frälst, alltid frälst."
Hela tiden behöver vi arbeta på vår frälsning och ge akt på oss själva så att vi lever för Gud och med Gud, efter Bibelns ord.
När vi lever nära Guds hjärta, så kommer Han att ge oss all den kraft vi behöver för varje dag. Guds Rike har då tagit sin boning i oss, och Guds Rike består av glädje, frid och rättfärdighet i den Helige Ande. Vi behöver också gemenskap med andra, sanna kristna, som vill leva rent, och efter Guds Ord.

Vägen till himlen går genom Jesu kors
Upp. 20: 11-15 "Sedan såg jag en stor vit tron och Honom som sitter på den. Och när Han visade sig försvann jorden och himlen, de fanns inte mer.
Jag såg också de döda, både högt uppsatta personer och vanligt folk. De stod inför Gud, och böcker öppnades. Även en annan bok öppnades, och det var livets bok.
De döda dömdes sedan efter vad som stod i de första böckerna, för där fanns alla deras gärningar nedskrivna.
Havet gav tillbaka de döda som fanns i det, och de dödas värld gav tillbaka de döda som fanns i den, och var och en dömdes efter sina gärningar. Sedan kastades de dödas värld i den brinnande sjön. Detta är den andra döden, den brinnande sjön.
Och var och en som inte hade sitt namn skrivet i livets bok kastades i den brinnande sjön".
(Handbok för livet)

Inga kommentarer: