Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 31 augusti 2011

Det som är andligt går inte att kopiera, av David Wilkerson

Den Helige Ande
Predikan av David Wilkerson 
(Mycket viktiga ord
att tänka på även idag!)


April 10, 2000
[May 19, 1931 – April 27, 2011]

Här på gatorna i New York kan du köpa en Rolexklocka för femton dollar. En försäljare ropar ut: "Köp din Rolex här!" och håller fram ett glänsande armbandsur med namnet "Rolex" skrivet på urskivan. När du undersöker uret, ser det precis likadant ut som en Rolex. Men, som alla New York-bor vet, är dessa klockor inga äkta Rolexklockor. De är bara imitationer - billiga kopior av originalen.
Tusentals besökare i New York köper dessa Rolexklockor av gatuförsäljare och bär dem på sig när de reser hem. Till att börja med är de glada över att kunna visa fram sin "dyrbara" klocka. Men de lär sig snabbt att inte låta andra få undersöka den, för dess vikt är ju bara en tiondel jämfört med en äkta Rolexklocka.
Det går att hitta plagiat på andra modevaror här i New York. Exempelvis kan man betala 1000 dollar för en designer klänning hos "Saks" på Femte Avenyn - eller så kan man på Orchard Street köpa en imitation som ser precis likadan ut som originalet för bara 95 dollar. De imiterade klänningarna är inte gjorda av samma material, men man märker inte skillnaden med hjälp av utseendet.
Även av dyra portmonnäer, solglasögon och juveler finns det imitationer. Många av de diamanter, som välbärgade societetsmänniskor bär på, är faktiskt imitationer. Dessa rika New York-bor törs inte bära sina diamanter offentligt, juvelerna kan ju ryckas ifrån dem och bli stulna. Istället sätter de på sig zirkoner, som är billiga imitationer av den äkta varan.

Nuförtiden verkar det finnas kopior av precis allt. Men en sak finns som inte kan kopieras, och det är sann andlighet. Ingenting som i sanning är andligt kan kopieras. Herren känner igen sina egna händers verk och han kommer inte att godta någon konstgjord kopia av sitt gudomliga verk.

I varje generation dyker det upp en rörelse som försöker kopiera den nytestamentliga församling som fanns på apostlarnas tid.

Då och då kommer några kristna fram till övertygelsen: "Ska vi bli gudfruktiga, måste vi återgå till de bruk och sedvänjor som fanns i urkyrkan. Endast så kan vi förhärliga Gud och om möjligt få en ny pingst att bryta fram."......

Fortsätt och läs mer här: http://sermons.worldchallenge.org/node/3008

Inga kommentarer: