Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 27 augusti 2011

TT:s antiisraeliska nyhetsrapportering är en skamfläck för Sverige!

Gud välsigne Israel!
Man ställer sig bara frågan om det inte finns några gränser längre, för snedvriden nyhetsrapportering ang. Israel! Finns det inga krav på att hålla sig till den verkliga sanningen? Är israelhatet så starkt i vårt land att allt är tillåtet för att ensidigt svärta ner och lägga all skuld på Israel, när verkligheten ser helt annorlunda ut?

Nytt lågvattenmärke för TT!   Hämtat från: http://nyheter.paulwiden.se/?p=747
Palestinska terrorister i Gaza har avfyrat minst 20 raketer mot Israel sedan igår kväll. Israeliska medborgare som bor närmare än 40 km från Gaza, ca. en miljon människor, har uppmanats att alltid befinna sig på högst 15 sekunders avstånd från ett skyddsrum. Södra Israel är alltså i princip helt lamslaget. När som helst kan 20 kg högexplosivt ämne trilla ner från himlen och döda allt inom en radie på 100 meter.
Vad skriver då TT om detta?Sex palestinier dödade i Gaza.” I vanlig ordning nämner man först verkan, sedan orsak: ”Sex palestinier dödades [...] i israeliska flyganfall [...] efter att palestinska raketer träffat mål i Israel.” Och inte nog med att orsaken till attacken är bortträngd till slutet av meningen, den är också medvetet diffus: ”raketer” (ingen information om storlek eller antal) har ”träffat mål i Israel” (dessa ”mål” är alltså israeliska civila samhällen). En oinformerad nyhetskonsument som läser det här får alltså intrycket att Israel beslutade sig för att döda ett antal palestinier som hämnd för att någon annan palestinier brände av ett par smällare, som inte ens orsakade någon skada.
Fortsätt läs här...


Inga kommentarer: