Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 27 augusti 2011

Vad säger Bibeln om helande?


Jesus botar en blind man!
Gud bekräftar sitt Ord genom de underverk som sker i Jesu namn, men Jesus varnar också för att vi inte ska ta alla underverk som bevis för att Gud är med.

Matt. 7:22 ”Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn* och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”


Upp. 13:13 ”Det gör stora tecken och får till och med eld att falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn. 14 Genom de tecken det har fått makt att göra inför vilddjuret vilseleder det dem som bor på jorden. Det befaller jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret, som har ett sår av ett svärd men levde.”

De fallna änglar, som står i djävulens tjänst, är demoner som förvillar och bedrar människor. Bibeln talar om övernaturliga manifestationer som en del i fiendens vilseförande av mänskligheten i den sista tiden.
Detta kan vi tydligt se inom t.ex. newage och det finns även tecken på att det tränger sig in i Guds församling, där man inte vaken. Det är viktigt att se upp med handpåläggning och helanden, även om det sker i en kyrka. (1 Tim. 5:22)

Vi kan inte befalla Gud att göra underverk. Vi behöver lära oss att lita på att Han alltid vet vad som är det bästa för oss. Frälsning med OMVÄNDELSE och SYNDAFÖRLÅTELSE är ALLTID VIKTIGARE än helande! Förlåtelse och helande hör ihop!

Gud gör under för att förhärliga Sitt namn. Vi får aldrig se upp till någon person som står i en helandetjänst. Det är bara Gud som ska ha äran för Sitt verk.
Det är underbart när Gud gör under med människor, men det är viktigare att söka andlig mognad, och att Jesus får växa till i oss, än att söka mirakler. Om vi dyrkar manifestationen framför relationen till Gud, så blir manifestationen till en avgud.
Vi ska ha vår förtröstan på Gud, för Han har allt under kontroll!

Herren bekräftar Sitt Ord genom tecken och under!
Mark. 16:17 ”Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor.
18 De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."
19 Sedan Herren Jesus hade talat till dem, blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida.
20 Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det."

Bekänn synder och be för varandra så att ni blir botade.
Jak. 5:13 ”Får någon av er lida, skall han be. Är någon glad, skall han sjunga lovsånger.
14 Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja.
15 Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom. Och har han begått synder, skall han få förlåtelse för dem.
16 Bekänn alltså era synder för varandra och be för varandra, så att ni blir botade. Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön.”

Guds Ord är medicin för kropp, själ och ande! Därför är det så viktigt att ta in det ”dagliga brödet från himmelen” som är Guds Ord, varje dag!

Herrens bön
Matt. 6:9 ”Så skall ni be: Fader vår, som är i himlen. Helgat blive ditt namn.
10 Komme ditt rike. Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen.
11 Ge oss i dag vårt bröd för dagen.

12 Och förlåt oss våra skulder, såsom också vi förlåter dem som står i skuld till oss.
13 Och för oss inte in i frestelse utan fräls oss från den onde. *
14 Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er.
15 Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser.”

Ords. 4:20 ”Min son, tag vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord.
21 Låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtas djup.
22 Ty de är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp.” 

Ps. 107:19 ”Men de ropade till HERREN i sin nöd, och han frälste dem ur deras trångmål.
20 Han sände sitt ord och botade dem och räddade dem från undergång.
21 Må de tacka HERREN för hans nåd, för hans underbara gärningar mot människors barn.
22 Må de offra lovets offer och förkunna hans verk med jubel.”

Vi behöver vara medvetna om att Jesus tog all sjukdom på Golgata.
Sjukdom räknas till förbannelser alltsedan syndafallet.
Fienden använder sjukdom för att plåga oss.
Gud vill att vi ska se att Han är vår hälsa, när sjukdomsattackerna kommer. (Ps. 107:20)
När vi söker helande från Gud, behöver vi samtidigt vara villiga att leva i förlåtelse och släppa taget om våra synder!

Mark. 2:6 ”Nu satt där några skriftlärda, och de tänkte i sina hjärtan: 7 "Varför talar han på det sättet? Han hädar! Vem kan förlåta synder? Det kan ingen utom Gud." 8 Jesus kände i sin ande att de tänkte så för sig själva, och han sade till dem: "Varför tänker ni så i era hjärtan? 9 Vilket är lättast, att säga till den lame: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Stig upp, ta din bädd och gå?

10 Men det skall ni veta att Människosonen har makt på jorden att förlåta synder." Och han sade till den lame: 11 "Till dig säger jag: Stig upp, ta din bädd och gå hem!" 12 Då steg mannen upp, tog genast sin bädd och gick ut inför allas ögon. Och alla blev utom sig av häpnad och prisade Gud och sade: "Något sådant har vi aldrig sett."

Tecknet på att han var FÖRLÅTEN var att han BLEV HELAD. Det är viktigare att ha en sann Gudsrelation än att man blir helad, annars kan det lätt bara bli en show. Förlåtelse och helande hänger ihop! När jag är förlåten så är jag också välsignad.
Det är viktigt att VI FÖRLÅTER, både andra och oss själva, för att kunna ta emot.

Kärleken förenar oss med Gud och varandra.
1 Joh. 3:18 ”Kära barn, låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning. 19 Då vet vi att vi är av sanningen, och vi kan inför honom övertyga vårt hjärta, 20 vad det än anklagar oss för, att Gud är större än vårt hjärta och vet allt.
21 Mina älskade, om hjärtat inte anklagar oss är vi frimodiga inför Gud, 22 och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom.
23 Och detta är hans bud, att vi skall tro på hans Son Jesu Kristi namn och älska varandra så som han har befallt oss.
24 Den som håller fast vid hans budskap förblir i Gud och Gud i honom. Och att Gud förblir i oss, det vet vi av Anden som han gav oss.”

Gal. 5:6 ”Ty i Kristus Jesus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna, utan om vi har en tro som är verksam i kärlek.”

Jes. 60:1 ”Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer, och HERRENS härlighet går upp över dig.”

2 Kor. 5:14 Ty Kristi kärlek driver oss, eftersom vi är övertygade om att en har dött i allas ställe, och därför har alla dött.
15 Och han dog för alla, för att de som lever inte längre skall leva för sig själva utan för honom som har dött och uppstått för dem.
16 Därför känner vi inte längre någon på ett ytligt sätt. Även om vi lärt känna Kristus på ett ytligt sätt, känner vi honom inte längre så.
17 Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit

Vi ska inte se på våra medsyskon efter köttet, utan vi är NYA SKAPELSER I KRISTUS som har försonat oss med sig själv. (Läs om försoningens tjänst i 2 Kor. 5:11-21)
När vi tar in negativa saker om folk så hindrar det oss från att ta emot från Gud. Var förlåtande och vakande, det handlar om ett heligt liv. Bekymra er inte heller.

Fil. 4:6 ”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. 7 Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.”

Ps. 103:1 ”Lova HERREN, min själ, ja, hela mitt inre skall prisa hans heliga namn!
2 Lova HERREN, min själ, och glöm inte ALLA hans välgärningar,
3 han som FÖRLÅTER dig alla dina synder OCH BOTAR alla dina sjukdomar,
4 han som återlöser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet,
5 han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn.”

Här visar Bibeln att Herren förlåter OCH botar sjukdomar. (Lägg gärna märke till ordningsföljden i versen, förlåtelsen kommer först)

1 Kor. 14:12 ”…Eftersom ni är ivriga att få Andens gåvor, sök då att i överflöd få sådana som uppbygger församlingen.

Här står det att vi ska aktivt söka de gåvor som BYGGER UPP FÖRSAMLINGEN. Andens gåvor är i första hand tänkta för Kristi kropp, församlingen, och dess uppbyggnad. Det handlar om GÅVOR givna av Gud. Man kan inte ta sig gåvorna själv eller utbilda sig i gåvorna, för då är det inga nådegåvor längre.
Andens gåvor är givna till Guds Församling av NÅD! Gud har tänkt att Hans Församling ska ÖVERFLÖDA i Andens gåvor, för församlingens uppbyggnad och varandra till tjänst och uppmuntran, men när det inte fungerar, så söker människor ibland efter konstlade vägar till att få uppleva andliga manifestationer och då kan det bli väldigt fel.

1 Kor. 12:27 ”Men nu är ni Kristi kropp och var för sig lemmar.
28 Gud har i sin församling för det första satt några till apostlar, för det andra några till profeter, för det tredje några till lärare, vidare andra till att utföra kraftgärningar, andra till att få gåvor att bota sjuka, till att hjälpa, att styra och att tala olika slags tungomål.
29 Inte är väl alla apostlar? Inte är väl alla profeter? Inte är väl alla lärare? Inte utför väl alla kraftgärningar? 30 Inte har väl alla gåvor att bota sjuka? Inte talar väl alla tungomål? Inte kan väl alla uttyda?
31 Men sträva efter* de nådegåvor som är störst. Och nu visar jag er en väg som vida överträffar alla andra:”
1 Kor. 13 ”Kärlekens lov.”

Helanden i Bibeln.

Smörja med olja i Herrens namn:
Jak. 5:14 ”Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja.”

Det är inte alltid som vi ska lägga händerna på människor:
1 Tim. 5:22 ”Ha inte för bråttom med att lägga händerna på någon och gör dig inte delaktig i andras synder. Håll dig själv ren.”

Jesus talade till febern:
Luk. 4:39 ”Han gick då fram och lutade sig över henne och talade strängt till febern, och den lämnade henne. Genast steg hon upp och betjänade dem. 40 Vid solnedgången kom alla till honom med dem som led av olika sjukdomar, och han lade händerna på var och en av dem och botade dem.”

Kvinnan rörde vid Jesu mantel:
Matt. 9:20 ”Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel. 21 Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." 22 Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad.”

Folket rörde vid hörntofsen på Jesu mantel:
Matt. 14:34 ”När de hade farit över sjön, lade de till vid Gennesaret. 35 Männen på platsen kände igen honom och skickade ut bud i hela trakten, och man förde till honom alla som var sjuka 36 och bad honom att de åtminstone skulle få röra vid hörntofsen på hans mantel. Och alla som rörde vid den blev friska.”

Apostlarna gör under ( Botade genom Petrus skugga)
Apg. 5:12 ”Många tecken och under skedde bland folket genom apostlarnas händer. Och de var alla tillsammans i Salomos pelarhall. 13 Av de andra vågade ingen sluta sig till dem, men folket uppskattade dem.
14 Och ännu fler kom till tro på Herren, en skara av både män och kvinnor. 15 Ja, man bar till och med ut de sjuka på gatorna och lade dem på bäddar och bårar, för att åtminstone Petrus skugga skulle falla på någon av dem, när han gick förbi.
16 Det kom också en stor skara från städerna runt omkring Jerusalem, och de förde med sig sjuka och sådana som plågades av orena andar, och alla blev botade.”

Dukar och plagg, som varit i beröring med Paulus hud, lades på de sjuka:
Apg. 19:11 ”Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, 12 så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut.”

Ha rätt fokus!

Fäst dina ögon på Jesus, se in i verkligheten själv, alla ting runt om kring smälter bort som snö, i ljuset av Hans ära och makt
Fäst dina ögon på Jesus, se in i verkligheten själv, se upp till Hans kors och du ser Hans triumf i den död som blev livet för oss.

Inga kommentarer: