Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 17 mars 2013

Det kräver mod att gå mot strömmen

Vara i minoritet kräver mod
Källa: Världen i dag.
Av Berit Simonsson
Publicerad: 2013-03-15 00:03
Mycket bra skrivet av Berit Simonsson!

Citat: "Att tycka som de flesta andra tycker, det man "ska tycka" i dag, till det behövs inget mod. Men det kan fresta på för många att i fikarummet på arbetsplatsen, eller på skolgården, eller i församlingens arbetslag, eller på debattsidorna, hävda en avvikande uppfattning mot de flesta andra. En smidig och diplomatisk hållning är: "Jag säger inget, så har jag inget sagt!"


Tänk om det krävs så mycket mod så att många inte vågar säga vad de egentligen tycker, av rädsla för att bli kallad olika nedsättande saker? Sådant som slutar på – fob till exempel. Är det därför som människor är så försiktiga i Sverige i dag med att uttrycka avvikande uppfattning, och i avsaknad av avvikande röster i mediabruset och i fikarummen kan man förledas att tro att "den som tiger samtycker".

Men det är inte alls så säkert att den som tiger samtycker, den som tiger är ofta ganska ledsen och frustrerad och skulle önska att den vågade säga vad den egentligen tycker.

Och den svenska vidsynta toleransen kan vara mycket intolerant mot den som hyser avvikande uppfattning. Och i dag är det den som brukar kallas "konservativ", som är avvikande.

Hur blir man modig? När man egentligen känner sig ganska liten och dum, när andra verkar vara både många och eniga? Men, saltet som ska ge sälta är ju aldrig någonsin tänkt att vara i majoritet!

Det enda som verkligen hjälper mot människofruktan, det är att frukta Gud!

Gudsfruktan – det är inte att vara rädd för Gud, men att älska Gud, den helige och upphöjde och vår käre himmelske Fader, så att man minst av allt vill göra honom emot. Hör här vad Bibeln säger: "Var inte rädda ... och låt er inte skrämmas. Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan". 1 Petr 3:14.

Gudsfruktan är det enda skyddet; Frukta Gud så behöver du inte vara rädd för människor."

Berit Simonsson

1 kommentar:

Nathalie Bencic sa...

Älskar den krönikan!