Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 26 april 2013

Bo Wettéus: "Har kyrkan slutat tala om Jesus?"

Källa: Hemmets Vän
Debatt Publicerad: 2013-04-25 15:36
Flummighet och otydlighet...
Av Bo Wettéus
Citat: "Har vi fått präster och pastorer som ingenting vet och vars budskap är präglat av otydlighet och flum?
Hålls predikningar som inte frimodigt och klart vågar ta upp de stora frågorna om synd och nåd, skuld och förlåtelse, försoning och blod, splittring och helande, himmel och helvete och den radikala skillnaden mellan kristen livshållning och den som råder i mörkret?

Vågar vi säga att Jesus är enda vägen till Gud, att alla andra religioner och trosföreställningar är återvändsgränder och att den som inte tror och tar emot Jesus går förlorad? Handlar predikan bara om blommor och bin, miljö och vapenexport, vindkraft och global rättvisa?

Vart tar Gud och Jesus vägen? Håller vi på att tappa den stora berättelsen från skapelsen till fulländningen? Var finns det befriande evangeliet, som är kyrkans stora uppdrag att förmedla till människor som i dag ropar efter befrielse och frälsning?


Framtiden finns inte i en kyrka som inte vet, som präglas av otydlighet, som anpassar sig efter det politiskt korrekta, som inte vågar förmedla det urgamla bibliska budskapet om en Gud som älskar så hett och varmt att han ger sin ende Son till försoning för våra och all världens synder. Alla kyrkor borde på nytt läsa de sju sändebreven i Uppenbarelseboken och pröva sitt liv och sitt budskap i ljuset av dessa brev."

Bo Wettéus

1 kommentar:

Anonym sa...

Det handlar om en medveten och målinriktad politik. Den avfallna Svenska Kyrkan har för många år sedan öppnat upp sina portar för denna Världen och den otuktiga och laglösa tidsandan. Utan att skämmas predikar de ett falskt evangelium där delar av sanningen döljs subtilt och medvetet. I vissa fall ljuger de , rakt upp i ansiktet på folk. Nog närmar vi oss ett antikristligt rike alltid. http://www.apg29.nu/index.php?artid=10959