Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 16 november 2015

Diplomatisk kris efter att Margot Wallström kopplat Parisdåden till Israels politikReflektion: Det är en skam för Sverige att ha en utrikesminister som har en så hatisk inställning till Israel!

Källa: Avpixlat

Israels flagga
Citat: "Sveriges utrikesminister Margot Wallström har milt uttryckt inte uppvisat någon diplomatisk fingertoppskänsla i dialogen med andra länder. Nu är hon i blåsväder igen. Detta efter att hon i ett uttalande på måndagen beskyllt Israel för att genom sin utrikespolitik vara medskyldiga till de muslimska terrordåden i Paris på måndagen.

Enligt uppgifter i Jerusalem Post har den svenska ambassadören i Israel kallats upp till Israels utrikesminister för en skarp reprimand efter Wallströms uttalande.
Det var i en intervju i SVT efter terrordåden i Paris som Wallström fick frågan om hur oroade vi nu bör vara över fenomenet att unga muslimska män radikaliseras och begår terrordåd. Wallström nämnde då bl.a. situationen i Israel där den senaste tiden en rad brutala illdåd mot israeler har utförts av unga palestinska män. Wallström antydde att muslimska terrordåd kunde förklaras av att muslimer, bl.a. till följd av Israels politik, inte kan se någon framtid."


Inga kommentarer: