Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 12 april 2010

Där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara!

Luk. 12:29-34
"Fråga inte efter vad ni skall äta och dricka, och var inte oroliga. Efter allt detta jagar hedningarna i världen, men er Fader vet att ni behöver det. Nej, sök hans rike, så skall ni få detta också. Var inte rädd, du lilla hjord ty er Fader har beslutat att ge er riket.
Sälj vad ni äger och ge gåvor. Skaffa er en börs som inte slits ut, en outtömlig skatt i himlen, dit ingen tjuv når och där ingen mal förstör. Ty där er skatt är, där kommer också ert hjärta att vara."  (Folkbibeln)

**********************************************

Om pengar får bli ett självändamål, kan de snabbt få makt över oss och hålla oss på avstånd både från Gud och från dem som behöver vår hjälp . Nyckeln till ett förståndigt bruk av pengar är att använda så mycket som möjligt av dem för Guds verk, och inte att själv samla på hög. Har Guds kärlek fått vidröra din plånbok? Frigör dina pengar dig, så att du kan hjälpa andra? I så fall samlar du skatter i himlen.
Du kan inte skilja det du gör från det du tror på. Det du sätter först, är alltid det du uppskattar mest. Om du skulle skriva en lista på vad du ägnade mest tid, pengar och energi åt, vad skulle den avslöja om dig? Och hur skulle du vilja förändra den så att den på ett bättre sätt tjänade Guds syften?
(Förklaring hämtad ur Handbok för livet)

Inga kommentarer: