Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 6 april 2010

Må Gud hjälpa oss, att vi inte förhärdar våra hjärtan.

Ords. 28:14 ”Lycklig är den som alltid lever för Gud, men den som struntar i Honom är på väg utför.”

Hebr. 3:12-15 ”Se därför upp, kära syskon, så att ni inte fylls med onda tankar och otro, och slutar att hålla er till Gud, han som ger liv. Rösten från Kristus hörs idag. Fortsätt därför att varje dag uppmuntra varandra medan ni fortfarande har möjlighet, så att ingen frestas att synda, och bli hård och kall. Om vi ända till slutet håller fast vid den övertygelse vi hade, när vi började tro på Kristus, ska vi ju få dela allt tillsammans med Honom.”

***********************************

Förklaringar: Bibeln varnar oss på många ställen för att bli förhärdade, att sluta lyssna. Till slut går vi över en gräns bortom vilken Guds röst inte längre når oss, och vi inte längre kan bli räddade. Det börjar med att vi vägrar lyda Guds klara och tydliga vilja. För israeliterna inträffade detta när de inte lydde Guds order att inta löfteslandet (se: 4 Mos. 13-14, 20 och Ps. 95) Var noga med att lyda Guds ord så att du alltid kan höra Hans röst tydligt och klart.

Ett förhärdat hjärta är lika oanvändbart som en stelnad lerklump, eller gammalt torrt bröd. Det finns ingen möjlighet att återställa det till vad det en gång var. David varnar oss för förhärdade sinnen (Ps. 95). Vi får inte hamna i samma belägenhet som Israel i öknen, när de envist satte sig emot Guds vilja (2 Mos. 17:7). De var så övertygade att Gud inte kunde rädda dem, att de tappade all tro på Honom. Att bli förhärdad innebär att man är så låst i sitt tänkande, att man inte förmår att vända sig till Gud. Sådan blir man inte över en natt. Det är resultatet av en lång serie beslut, som alla går emot Guds vilja. Om du står emot Gud tillräckligt länge kanske Han kastar bort dig, som ett stycke gammalt och hårt bröd, som inte längre går att äta.

(Bibelord och förklaringar ur: Handbok för livet)

Inga kommentarer: