Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 16 april 2010

Hitta den dyrbaraste pärlan – innan det är försent!

Vi som Guds barn har verkligen något att vara glada och tacksamma över, vi som har funnit den dyrbara pärlan, som inte går att värdera i pengar. Vi som har funnit meningen med våra liv här på jorden, och vunnit det kommande Eviga Livet tillsammans med Gud i himmelen, och inte längre behöver söka efter den stora Sanningen.
Jag önskar av hela mitt hjärta, att människor som ännu inte har funnit livet med Jesus, skulle förstå vad de går miste om. Jag får en sån nöd inom mig, när jag tänker på alla fina människor, som en gång kommer att göra den fasansfulla upptäckten, när de en gång vid livets slut går över gränsen, och då blir varse att de missade det viktigaste av allt, det Eviga Livet tillsammans med Gud.
Då när det till slut har blivit för sent, så kommer många människor att ångra sig i djupaste förtvivlan, och fråga sig, varför tog jag inte vara på tillfällena medan det ännu var tid att vända om, och välja Jesus som min Herre och Frälsare, att få mina synder förlåtna och mitt namn skrivet i Livets bok i himmelen?
Det kommer att bli en fruktansvärd kvalfull upptäckt, när människor blir varse att de gått evigt förlorade och hamnat i helvetets pina för hela evigheten.


Om du, som läser detta inte ännu har tagit emot Jesus Kristus i ditt hjärta, som din Frälsare och Herre, så kan du skynda dig att gripa det tillfälle du fortfarande har, i morgon kan det vara för sent. Det finns ingen, varken ung eller gammal, som har några garantier för morgondagen. Du kan själv bestämma dig för att du vill ha en förändring nu, och be till Jesus en enkel bön att Han förlåter dig alla dina synder och renar dig från all orättfärdighet. Sen tackar du Jesus för Han renat dig från all synd, och gett dig Evigt Liv. Du bekänner också sen att Jesus är Herre i ditt liv, då är du frälst! Sök dig sen till någon kristen församling och prata med någon pastor som du får förtroende för, så att du får hjälp att gå vidare och växa till i din kristna tro. Om du inte har någon bibel så försök få tag på en så du kan börja läsa. Bibeln är vårt rättesnöre som visar oss hur vi ska leva våra liv som Guds barn. Ett förslag är att börja med att läsa Johannes evangelium i Nya testamentet.
********************************

Här kommer lite bibelord som handlar om frälsningen:

Joh. 3: 14-21 ” Och liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd, för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv. Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda. Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. Men den som lyder sanningen kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud.”

Mark. 16:16 ”Den som tror och bliver döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd.”

Apg. 4:11-12 ”Jesus är stenen som ni byggnadsarbetare kastade bort, men som blev en hörnsten. Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta.”

Apg. 16:30 ”Sedan förde han ut dem och frågade: "Ni herrar, vad skall jag göra för att bli frälst?" De svarade: "Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj."

Rom. 5:8-11” Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Ty om vi, medan vi var Guds fiender, blev försonade med Gud genom hans Sons död, hur mycket säkrare skall vi då inte bli frälsta genom hans liv, när vi nu är försonade. Men inte bara det, utan vi gläder oss i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen

Rom. 10:8-13 ” Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta, nämligen trons ord som vi predikar. Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med skam. Det är ingen skillnad mellan jude och grek. Alla har en och samme Herre, och han ger sina rikedomar åt alla som åkallar honom. Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.”

Ef. 2:8-10” Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.”

Kol. 1:13-14 ”Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder."
****************************************


En gammal välkänd väckelsesång av Robert Lowry.

1. Var är mitt vilsna barn i kväll,
Det barn, som jag länge sökt,
Som gjorde mig förr så glad och säll,
Som ännu jag älskar högt.

Kör
O, var är mitt barn i kväll?
O, var är mitt barn i kväll?
Mitt barn kom igen,
Se jag älskar dig än
O, var är mitt barn i kväll?

2. Han var så ren som morgondagg,
En gång på sin moders knä.
Hans blick var så klar, ej ondskans tagg
Fördärvat hans samvete.

3. Finge jag än en gång dig se
Så skön, som du fordom var,
Dig se uti oskuld sjunga, le
Som under din barndoms dar!

4. Sök upp mitt vilsna barn i dag,
Gå till honom som en vän,
För hit honom, om än arm och svag,
Och säg, att jag älskar än!

Inga kommentarer: