Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 1 april 2010

Himlen eller helvetet - var skall vi tillbringa evigheten?

Jesus kommer snart tillbaka för att hämta alla dem som har sina namn skrivna i livets bok, och tillhör Honom!
Var vill vi tillbringa hela evigheten? I himlen eller i helvetet? Det väljer vi själva här på jorden.
Jesus dog på korset för ca 2000 år sedan, och uppstod igen efter 3 dagar. Han offrade sig själv på korset, av kärlek till oss, genom att Han tog all vår synd på sig, för att rädda ditt och mitt liv från en evig död i helvetet.


********************
Upp. 20: 11-15 "Sedan såg jag en stor vit tron och Honom som sitter på den. Och när Han visade sig försvann jorden och himlen, de fanns inte mer. Jag såg också de döda, både högt uppsatta personer och vanligt folk. De stod inför Gud, och böcker öppnades. Även en annan bok öppnades, och det var livets bok. De döda dömdes sedan efter vad som stod i de första böckerna, för där fanns alla deras gärningar nedskrivna. Havet gav tillbaka de döda som fanns i det, och de dödas värld gav tillbaka de döda som fanns i den, och var och en dömdes efter sina gärningar. Sedan kastades de dödas värld i den brinnande sjön. Detta är den andra döden, den brinnande sjön. Och var och en som inte hade sitt namn skrivet i livets bok kastades i den brinnande sjön".   (Handbok för livet)

Rom. 3: 22-25 "Vi kan bli skuldfria inför Gud genom att tro på Jesus Kristus. Och detta gäller alla, vilka vi än är. ALLA har ju syndat och förlorat gemenskapen med Gud, Han som kan rädda oss. Men nu har Han gett oss en möjlighet som vi inte förtjänar. Han har visat sin NÅD och låtit oss bli skuldfria inför Honom genom att låta Jesus Kristus köpa oss fria från vårt slaveri under synden. Gud lät Jesus offra sitt blod och ta straffet för våra synder, för att alla som tror ska få förlåtelse."  (Handbok för livet)
****************************

Vi är skapade till att ha gemenskap och frid med Gud, genom Jesus Kristus. Gud vill ha gemenskap med oss och välsigna våra liv! Alla människor är viktiga och värdefulla för Gud! Han vill rädda oss från att gå evigt förlorade.

****************************
Rom. 10:9-13 "Om du alltså öppet bekänner att Jesus är Herren och av hela ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, då blir du räddad. Det är vårt hjärtas tro som gör oss skuldfria inför Gud, och vår öppna bekännelse som räddar oss. Gud har ju sagt i Skriften: "Ingen som tror på Honom skall bli besviken." Detta gäller för både judar och andra folk, för vi har alla samma Herre. Och Han ger generöst av sitt goda till alla som tillber Honom, för det står också i Skriften: "var och en som tillber Herren ska bli räddad."  (Handbok för livet)
*****************************

När det står: "var och en som tillber Herren ska bli räddad." Då betyder det ju också att när vi en gång tagit emot frälsning, och fått våra namn skrivna i livets bok, så behöver vi också fortsätta att leva tillsammans med Herren varje dag i förlåtelse, i bibelläsning, bön och tillbedjan, tillsammans med den Helige Ande, som är vår Hjälpare.
Det är ju inte så att "en gång frälst, alltid frälst." Hela tiden behöver vi arbeta på vår frälsning och ge akt på oss själva så att vi lever för Gud ,och med Gud. Gemenskap med andra, andefyllda kristna, och bibelundervisning, som är smord av den Helige Ande, är också jätteviktigt, för att vi ska kunna växa till i vår tro, och styrka och uppmuntra varandra i tron.
När vi lever nära Guds hjärta, så kommer Han att ge oss all den kraft vi behöver för varje dag. Guds Rike har då tagit sin boning i oss, och Guds Rike består av glädje, frid och rättfärdighet i den Helige Ande.

Inga kommentarer: