Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 28 april 2010

Från förbannelse – till välsignelse!

Gud, vår Fader i himmelen bevisar hela tiden, vilken stor kärlek och nåd Han har till sina barn.
Vi behöver inte fastna under olika former av förbannelser, missmod och svårigheter som vi alla möter här i livet.
Gud säger i sitt Ord att Han vill vända förbannelsen till välsignelse, så när vi möter svåra saker, så ska vi vända oss till Gud, och veta att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa.
Det onda som vi möter vill Han vända till något gott, ja till det BÄSTA för oss! Detta är ju ett underbart löfte som vi kan vara väldigt tacksamma för.
Vi får vända oss till Gud i bön och be att Han visar oss välsignelsen, som vi har att vänta oss, mitt i det onda vi möter.
************************

5 Mos. 23:5 ”Men HERREN, din Gud, ville inte lyssna på Bileam, utan HERREN, din Gud, förvandlade förbannelsen till välsignelse för dig, ty HERREN, din Gud, älskade dig.”

Jer. 17:5-8 ”Så säger HERREN: Förbannad är den man som förtröstar på människor och söker sin styrka i det som är kött och vars hjärta vänder sig bort från HERREN.
Han är som en torr buske på heden och får inte se något gott komma. Han måste bo på förbrända platser i öknen, i ett land med salthedar där ingen vistas.
Men välsignad är den man som förtröstar på HERREN, den som har HERREN till sin förtröstan.
Han är som ett träd planterat vid vatten och som sträcker ut sina rötter till bäcken. Det fruktar inte om hetta kommer, dess löv är alltid gröna. Det blir inte förskräckt om ett torrt år kommer, och det upphör aldrig att bära frukt.”

Jer. 29:11 ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

Rom. 8:28 ”Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.”

Inga kommentarer: