Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 22 september 2011

Fäst dina ögon på Jesus!

I den tid vi lever i nu behöver vi mer än någonsin ha vår blick fäst på Jesus, när allting i vår värld ser ut att falla samman och avfallet i den kristna världen tilltar.
Har valt ut tre kortare stycken ur denna predikan av David Wilkerson.

MYCKET LÄSVÄRT!

**********************

Vi ser Jesus
by David Wilkerson April 5, 2010


Läs denna predikan i sin helhet här:

(Länken är borttagen, fungerar inte)


*”Paulus varning här är tydlig: ”Det ska komma människor som predikar ett annat evangelium.”
Evangeliet som bjuds av dessa bluffare kommer att vara en förvrängning av det äkta evangeliet om Kristus. De kommer att uppfinna en helt ny Jesus.

Just nu predikas en falsk Kristus till och med i några evangelikala kyrkor. Deras Kristus är en som inte kallar till omvändelse. Det är en Kristus som anammar homosexualitet och enkönade äktenskap. Det är en Kristus med acceptans för falska religioner, allt i förment toleransens och kärlekens namn.

På sin tid reagerade Paulus djärvt på sådana förvrängningar och ropade ut, ”Jag är chockad! Vad har hänt med er på så kort tid? Jag förundras över att så många av er har blivit insnärjda i ett sådant demoniskt evangelium.”

Paulus tog så allvarligt på denna sak att han gav denna instruktion: “Men om någon, vore det ock vi själva eller en ängel från himmelen, förkunnar evangelium i strid mot vad vi hava förkunnat för eder, så vare han förbannad” (Galaterbrevet 1:8). Detta är slutresultatet av att förlora fokus på den Jesus som Paulus predikade.

Idag är den kyrka vi ser inte alls som den borde vara. Allt är inte under auktoritet. Vilken är vår reaktion på denna travesti? Vi ser den verklige Jesus – den oföränderlige Kristus – stå segrande över allt detta! Inga andra mänskliga, påhittade evangelier kan erbjuda ett enda jota av tröst i nödens stund.

Som Paulus instruerade kan vi inte låta ens sådana här ämnen distrahera oss. Vi ska inte låta våra “sinnen fördärvas och dragas ifrån den uppriktiga troheten mot Kristus” (2 Korintierbrevet 11:3).

*Idag försöker satan få kyrkan bort från budskapet om att Jesus Kristus är det centrala.
Satan önskar ingenting mer än att avleda Guds folk från deras budskap. Ett sätt som han gör det på är att reta upp kristna över något politiskt ämne ända tills det förtär dem. När detta händer blir ämnet snart det enda alla kan prata om. Jesus är inte längre den förtärande angelägenheten.

Det finns ämnen som Guds folk måste bry sig om, men inte till den ytterligheten som öppnar upp hjärtat för bitterhet och icke-kristlig aktivitet. Vi måste kunna bedja utan en störd ande.

Vår Herre insisterar på att vi inte tillåter något att beröva oss på hans vila. Sannerligen, han befaller att vi går in i och stannar kvar i hans vila: ”Låt oss därför med fruktan se till att ingen av er visar sig bli efter på vägen, när nu ett löfte att komma in i hans vila står kvar” (Hebreerbrevet 4:1, Folkbibeln).

*Jesu Kristi vittnesbörd är att vi kan vara i denna världen men inte av den.
Detta betyder att vi inte tar del av dess ande eller dragningskraft. Faktum är att det är så här vi blir ett vittnesbörd om hopp i en värld utan hopp. När ängsliga människor frågar oss kan vi svara i tillförsikt och förtröstan, ”Jesus är mitt hopp och min frid.”

Var snäll och missförstå inte min avsikt här: Jag gör inte ett politiskt uttalande. I stället varnar jag kristna för att inte bli insnärjda i den växande bitterheten i dagens politik. Paulus såg fallgroparna i det och det bör också vi göra.

Jesus måste få förbli central i våra hjärtan, sinnen och gärningar, inte politik eller politiker. Trots att de är viktiga kan de beröva oss på vår centrala angelägenhet, Kristi evangelium. Vår förtröstan som kristna är att vi vet att alla länder ska komma under vår Herre Jesus auktoritet.

Runt omkring oss störtar världen samman. Men vi ser Jesus! Vi ser honom i alla våra nuvarande prövningar. Vi ser honom stå med oss i vår smärta, vårt lidande, våra kriser, i allt. Mest av allt ser vi Jesus göra allting klart för sin återkomst. Halleluja!

Inga kommentarer: