Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 13 april 2012

Om eldsjön i Bibeln

Dagen: Olika syn på hur helvetet ter sig 

Publicerad: 2012-04-13 03:00
Helvetet eller himlen?
"Är helvetet en evig död eller ett evigt brinnande? Torsten Åhman och Stefan Swärd debatterade frågan i "Teologiska rummet" på Johannelund under torsdagen. - Den som tror på en evig tortyr för miljoner människor måtte leva med stympade känslor, sa Åhman och citerade därmed den brittiske teologen John Stott.
Åhman och Swärd har debatterat helvetet på sina respektive bloggar sedan Swärd gav ut sin bok "Efter detta". Nu var de inbjudna av studentkåren på högskolan att göra det publikt och debatten sändes på deras respektive bloggar.
De delade syn på mycket, men inte exakt hur helvetet ter sig. Åhman menar att det måste ske ett utplånande, medan Swärd hade svårare att förbise bibelord som talar om evig plåga..."

Vad säger Bibeln?
Den slutliga domen
Upp. 20:11 "Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem.
12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. 13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar.
14 Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden.
15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön."

http://ivantanstid.blogspot.se/2012/04/himlen-eller-helvetet-var-skall-vi.html

Evig plåga utan begränsning
Matt. 18:8 "Om nu din hand eller din fot är dig till förförelse, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att ingå i livet lytt eller halt, än att hava båda händerna eller båda fötterna i behåll och kastas i den eviga elden."

Matt. 25:46 "Och dessa skola då gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv." 

Upp. 14:11 "Och när de så plågas, uppstiger röken därav i evigheters evigheter, och de hava ingen ro, varken dag eller natt, de som tillbedja vilddjuret och dess bild, eller som låta märka sig med dess namn."

Inga kommentarer: