Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 27 april 2012

Sann Andens enhet förutsätter att vi troget håller fast vid apostlarnas lära!

Ditt Ord är mina fötters lykta och
ett ljus på min stig
Dagen debatt: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=306882
Citat: ”Verklig ekumenik är inte att ha samma lära, kyrkoorganisation, med mera. Det är att vi kan mötas i bekännelsen att Jesus är Herren, med bevarad kärlek, trots alla olikheter. Det skriver Linda Bergling inför årets Jesusmanifestation..."

****************
Det är fel att påstå att vi som Guds folk kan ha en Andens enhet med alla som tror på Jesus och bekänner honom som Herre, oavsett vilken lära vi har.
De höll troget fast vid apostlarnas lära…” Om man inte längre håller fast vid bibelns lära som Gud en gång för alla har förmedlat genom apostlarna, kan det aldrig bli någon sann Andens enhet.
Denna ekumeniska enhetssträvan, där inte läran längre betyder något, leder oss bara in i en falsk enhet, där man kan förvanska Guds ord hur som helst och skapa egna läror. Guds ord är rättesnöret för oss som kristna, och bibeln visar tydligt att den första kristna församlingen höll TROGET FAST vid apostlarnas lära.

Ef. 4:14 ”Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse.”


2 Tim. 4:3 ”Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå utmed den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.”

De troendes gemenskap
Apg. 2:42 ”De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.
43 Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.
44 Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt.
45 De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde.
46 Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.
47 De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.”

Jud. 1:3 "Mina älskade, fastän jag är mycket ivrig att skriva till er om vår gemensamma frälsning, finner jag det nödvändigt att skriva till er och uppmana er att fortsätta kampen för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga."

Inga kommentarer: