Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 3 augusti 2012

Vad väntar utanför muren? av Gary Wilkerson

Guds plan för att låta oss förbli fria från slaveri
Källa: http://www.worldchallenge.org/sv/node/18944
Mur
by Gary Wilkerson
March 19, 2012

Citat: ”Här är den andliga verkligheten bakom det som Nehemja gjorde: Han hade identifierat de krafter som höll Guds folk fångna. En tidigare generation i Israel hade också varit väldigt välsignade av Gud, men även de ”glömde Gud” och levde efter sina egna begär. Det orsakade alla möjliga svårigheter och ledde direkt till den persiska fångenskapen. Nehemja såg att historien höll på att upprepa sig, och det ingöt fruktan i hans hjärta.

Det denne gudfruktiga man såg har direkt betydelse för Guds folk idag. Tänk på det: Vi har blivit frälsta av vår Förlossare, vi har gjorts rena, helgats och avskilts för hans syften; och han har byggt heliga murar runt oss som bevarar oss i hans Ande…”

 
Citat: ”Hur lång tid tog det Nehemja och hans grupp av arbetare att återuppbygga Jerusalems mäktiga murar? Femtiotvå dagar. Det är mindre än två månader – inte ens ett modernt stadsarbetslag skulle kunna klara av det. Men eftersom Gud gav dessa tjänare sin vision och passion arbetade det lilla arbetslaget troget – och ett fantastiskt arbete uträttades på praktiskt taget nolltid.

När Gud är igång får han underbara saker att hända. Och det tar inte lång tid för honom att få till stånd hans återupplivande av din ande. Han ber dig bara att vända bort blicken från dina omständigheter, eftersom Jesus redan har vunnit din seger. Ser du ditt glas som halvtomt? Han har förkunnat något annat. Och han har redan påbörjat det snabba arbetet att återuppbygga dina andliga murar…”
Läs hela budskapet här >>>

Inga kommentarer: