Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 28 augusti 2012

Är Facebook antisemitiskt?

Informationen som Facebook raderade bort och varnade för liknande information
http://www.stoppabojkott.se/informationen-som-facebook-raderade-bort-och-varnade-for-liknande-information/ 
2012/08/27 Publicerad av: rehavias

Facebook censurerar StoppaBojkotts information gällande manifestationerna i Göteborg och Stockholm

"- Idag fick StoppaBojkott på sitt konto hos Facebook ett meddelande att nedanstående text om manifestationen för Israel i Göteborg har tagits bort då det bryter mot Facebooks publiceringsavtal… och att StoppaBojkott bör se över om texten – m.a.o. manifestationen – sprider hat eller uppvigling (bland 5-6 tänkbara skäl till att informationen togs bort) …Vidare uppmanar Facebook att se över liknande information för att undvika att sidan blir stängd.

Om detta är framtidens Facebook så kommer den fria informationen att kvävas och privatpersoner som företag kommer givetvis inte längre att använda Facebook.


Texten som anses bryta mot Facebooks publiceringsavtal:

MANIFESTATION TILL STÖD FÖR ISRAEL
SÖNDAG 2 SEPTEMBER

Plats: GUSTAF ADOLFS TORG, kl 13-14

"Kom och fira Israel!
Kom och visa ditt stöd för Mellanösterns enda demokrati alltmedan oroligheterna sprider sig i Israels grannländer. Vi demonstrerar inte, utan vi manifesterar vårt stöd för den judiska staten.

Glöm för en stund medieförvrängningar och uppmärksamma istället Israels många framgångar och framförallt dess demokrati.

Manifestationen arrangeras av organisationen Fred i Mellanöstern.

Tal av bland andra riksdagsledamoten Annelie Enochson Kd, ordförande i Samfundet Sverige-Israel region Väst och Allan Stutzinsky, advokat, Folkpartiet. Glad atmosfär blir det med israelisk folkmusik och lite att äta. Bönestund för Israels välbefinnande leds av Rabbin Peter Borenstein och pastor Åke Carlsson, Livets Ord."

Eventuella frågor: odedmeiri@yahoo.com
Dela gärna artikeln/videon, tack på förhand.

*******************************************

Facebook medium för fransk antisemitism
http://www.livochratt.se/facebook-medium-for-fransk-antisemitism/  
"Antisemitismen i Frankrike fortsätter att spridas, senast genom ett öppet hot mot Frankrikes överrabbin Gilles Bernheim på Facebook, rapporterar European Jewish Press. Reaktionerna måste bli starka och offentliga, kräver den statliga byrån mot antisemitism i Frankrike.
Facebook, detta sociala medium som möjliggör vänkontakter världen over, används också för ren hatpropaganda och antisemitism. Det blev franska judar varse, när de uppmärksammades på ett öppet hot mot landets överrabbin Gilles Bernheim."

Inga kommentarer: