Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 22 augusti 2012

Alf B. Svensson: Avskaffa RFSU:s sexmonopol i skolan

Avskaffa RFSU:s sexmonopol i skolan
Sann kärlek är ren kärlek!
Källa: Posted on August 21st, 2012 by tuve
”De flesta ungdomar drömmer och längtar efter kärlek livet ut. Men det är mycket prat om könsorgan, kondomer och könssjukdomar och mycket lite om kärlek, känslor och relationer, när RFSU får fritt fram att propagera för sina värderingar i skolornas undervisning i sex- och samlevnad, skriver leg psykolog Alf B Svensson.


"Sex och samlevnad är ett av skolans viktigaste ämnen. Dåliga kunskaper på det området inverkar negativt på våra barns liv och hälsa och skapar betydligt större problem än ett dåligt betyg i engelska eller matematik.
Därför är det oacceptabelt att det under många år varit fritt fram för RFSU att propagera för sina värderingar. Nu när skolan börjar sker det i samarbete med Utbildningsradion (UR) genom filmen ”Sex på kartan” och lärarhandledningen” Sexualkunskap.”

Att UR som ska stå för kvalitet och saklighet okritiskt förmedlar RFSU:s ytliga, subjektiva, ensidiga och mekaniska syn på sex är högst anmärkningsvärt. Men det är de flesta föräldrar, rektorer och skolpolitiker okunniga om. Frågan kommer därför aldrig upp i debatten…”

Läs full artikel här >>>

Av Alf B Svensson
leg psykolog, författare, föreläsare
Artikeln var publicerad i GP 2012-08-21

Inga kommentarer: