Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 28 augusti 2012

Bo Wettéus: "Håller idolkulturen på att ta över?"

Debatt Publicerad i Hemmets Vän: 2012-08-23 15:58
Läs hela debattinlägget här:  http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=4739&coid=4  

Idol=avgud
Citat: "...Måste idolkulturen finnas med i alla sammanhang? Går det inte att säga något utan att tala om det mest meningslösa och tomma som visas på tv?..."

Citat: "...Håller idolkulturen också på att ta över i kyrkorna? Bildar denna kultur ett nytt mönster för vad vi lyfter fram för våra barn? ..."

Citat: "...Är inte detta en kultur som förhärligar människor, mänsklig prestation, mänskligt utseende och mänsklig framgång?
Är inte detta en kultur som lovsjunger ytligheten, innehållslösheten, tomheten?
Lyssnar man noga till några av de texter idolerna framför i sina sånger står de ofta i skarp motsättning till det som är kristet och förhärligar en livshållning som rent av är skadlig för barn och ungdomar.

 
Står inte denna kultur rakt emot Guds rike, där det handlar om ödmjukhet, att inte lysa själv, att inte slå ut andra och vinna över andra och att låta Jesus Kristus vara den ende som skall tillbedjas, förhärligas och lovsjungas?

Finns det inte tillräckligt med bibliska exempel på kvinnor och män som borde vara förebilder i kristna barn– och ungdomsläger, Sara, Josef, Mirjam, Hanna, Maria, Petrus, Paulus och många, många andra, främst Jesus själv?

Är det inte så att denna kultur också tar över konferenser och andra samlingar?
I programmet för en av våra största kristna konferenser presenterades de ”artister” som skulle uppträda.

Snart går det ju inte heller att anordna en konferens eller ett möte där inte någon av de 25 mest populära talarna och sångarna inom kristenheten uppträder. Läser man konferens-reklamen finns vissa namn med överallt. Kommer inte dessa idoler kommer inte folket och kommer inte folket blir det inga stora summor i kollekten..."

Citat: "...Tilltron till människor tycks tyvärr vara större än tilltro till den Gud som kallar människor att komma, lyssna, ta emot och förvandlas."

Bo Wettéus

**************************
Reflektion: Eftersom idol betyder avgud så handlar det ju egentligen om en form av avgudadyrkan som flyttar in i Guds hus, när folket hellre hyllar och upphöjer sina idoler i stället för att ödmjuka sig inför Gud och tillbe och upphöja Honom!
Guds Ord säger helt klart att vi som Guds folk ska ta avstånd från avgudadyrkan.
2 Mos.20:3 "Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig."

Inga kommentarer: