Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 20 augusti 2012

Nedmontering av kristendomen i vårt land får ödesdigra konsekvenser.

Grundvalarna i vårt land är
raserade
Ords. 28:12 ”När de rättfärdiga triumferar är härligheten stor, när de ogudaktiga kommer till makten, får man leta efter människor.”
Grundvalarna i landet rivs upp och laglösheten tilltar alltmer när man vänder Gud ryggen. Sanning blir utbytt mot lögn och bedrägerier, i alla samhällsskikten såsom näringsliv, politik, utbildning, media, kultur, familj och religion.


  Ps. 11: 2 ”Se, de ogudaktiga spänner bågen, de har lagt sin pil på strängen för att i mörkret skjuta på de rättsinniga.
3 När grundvalarna rivs upp, vad kan då den rättfärdige uträtta?"
4 HERREN är i sitt heliga tempel, HERRENS tron är i himlen. Hans ögon ser, hans blickar prövar människors barn.
5 HERREN prövar den rättfärdige, men den ogudaktige och den som älskar våld, dem hatar hans själ.
6 Han skall låta glödande kol och svavel regna över de ogudaktiga, en glödhet vind är den kalk de får dricka.
7 Ty HERREN är rättfärdig, han älskar rättfärdighet. De rättrådiga skall se hans ansikte.”

Barn och ungdomar får betala ett högt pris med en alltmer ökande psykisk ohälsa i takt med att vårt samhälle blir allt otryggare, hårdare och stressigare, och gamla och sjuka får det sämre, vad det gäller vård och omsorg.
Politikerna har förlorat förmågan att leda landet och stifta lagar som bygger på ett rättfärdighetstänkande, där man värnar om folkets bästa och om trygghet för landets innevånare.

Bibeln beskriver ett rike byggt på rättfärdighet:
Rättfärdighetens rike
Jes.32:1 ”Se, en kung skall regera i rättfärdighet, furstar skall styra med rättvisa.
2 En man skall vara som en tillflykt i stormen, som ett skydd mot störtskuren, som vattenbäckar i en ödemark, som skuggan av en väldig klippa i ett törstigt land.
3 De som har ögon att se med skall inte vara förblindade, de som har öron att höra med skall lyssna.
4 De obetänksammas hjärtan skall förstå kunskap, och de stammandes tunga skall tala flytande och klart.
5 Dåren skall då inte mer kallas ädel, girigbuken inte kallas frikostig.

6 Ty en dåre talar dårskap, hans hjärta gör det som är orätt, så att han handlar ogudaktigt och sprider villoläror om HERREN. Han svälter ut den hungriges själ och hindrar den törstige att dricka.
7 Girigbukens vapen är onda, han tänker ut ondskefulla anslag för att fördärva de betryckta genom lögnaktiga ord och den fattige när han vädjar om rättvisa.
8 Men den ädle tänker ädla tankar, han står fast vid det som är ädelt.”

Kyrkan har övergett sin roll som förmedlare av det sanna Gudsordet till människorna, och hittat på nya falska läror som leder folket vilse. Avgudadyrkan och ockultism i kyrkan blir allt vanligare.
Media ljuger som aldrig förr och förvanskar sanningen till förmån för den ”politiska korrektheten”. Näringslivet visar upp den ena skandalen efter den andra där folk med styrande befattningar roffar åt sig genom bedrägerier, helt utan samveten.
Statliga institutioner missbrukar sitt förtroende och slösar med skattebetalarnas pengar.
Rättsväsendet dömer inte rättvisa domar då våldsverkare kan få gå fria och begå nya brott.

Jes. 10:1 ”Ve dem som stadgar orättfärdiga stadgar och skriver orätta lagar
2 för att förvrida rättvisan för de nödställda och beröva de nertryckta i mitt folk deras rätt, för att göra änkor till sitt byte och plundra de faderlösa.
3 Vad skall ni göra på räkenskapsdagen, när förödelsen kommer fjärran ifrån? Till vem skall ni fly för att få hjälp, och var skall ni göra av era rikedomar?*
4 Den som inte faller på knä bland fångar måste falla bland de dräpta. Med allt detta upphör inte hans vrede, hans hand är ännu uträckt."

Herren säger i Hes. 22:30 "Jag sökte bland dem efter någon som skulle bygga en mur och ställa sig i gapet inför mig till försvar för landet så att jag inte skulle fördärva det."

Gud väntar på att hans folk skall träda fram och inte stillatigande åse att människor far illa. Många människor far illa p.g.a. att de styrande i landet inte har förmåga eller vilja att se till människors bästa. Istället fattar man beslut och stiftar man lagar som mer och mer gynnar orättfärdigheten.

Människor far illa. Jesusorden är som vore de skrivna för vår tid:
Matt. 9:36 "När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde."
Paulus säger i Ef. 5:11"Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället."

Genom profeten Jeremia klagar Herren: "Ty hög som låg, alla söker de orätt vinning. Både profet och präst, alla handlar de lögnaktigt. De tar det lätt med att hela mitt folks skada och säger: "Allt står väl till, allt står väl till…" och så kommer Herrens omdöme: "Men allt står inte väl till." (Jer. 6:13-14). Dessvärre måste vi instämma i de orden, för "allt står inte väl till…" i vårt land!

Jesus ber för sina lärjungar: Joh. 17:15 "Jag ber inte att du skall ta dem ut ur världen utan att du skall bevara dem från det onda." Alltså i världen men inte av världen, det är vad det kristna livet handlar om!
Jesus talar till oss genom berättelsen om "Den barmhärtige Samariten…" Prästen och leviten hade så mycket att göra med de "inomkyrkliga" uppgifterna att de inte hade tid eller ork att ägna sig åt den slagna och illa sargade medmänniskan vid vägkanten. Samaritens handlande gjorde att Jesus sa: "Gå du och gör som han!" (Luk. 10:29-37)
Det tillhör varje barns mänskliga fri- och rättigheter att få höra om Gud och Jesus och förmenas man den rättigheten får det konsekvenser längre fram i livet…
På politiska vägar har man satsat på att plocka bort grunden för ett tryggt samhälle – 10 Guds bud – och haft sorgliga framgångar…
Men så står man där och uttrycker sin förundran och sina bekymmer över att kaos breder ut sig… inte minst i ungdomsvärlden. Tragiken förstärks av att detta underminerande arbete har kommit att påverka vår människosyn…
Det är en avgörande skillnad på om man betraktar människan som bara en länk i en lång utvecklingskedja, eller som skapelsens krona! Detta därför att vårt synsätt avgör hur vi behandlar varandra som medmänniskor!

Ords. 11:11 "Genom de redbaras välsignelse blir en stad upphöjd, genom de ogudaktigas mun rivs den ner."
Ords. 29:2 "När de rättfärdiga blir fler gläder sig folket, när den ogudaktige härskar suckar folket."

När människor utan samveten begår våldsgärningar så blir det folket i stort som blir lidande.
Det är nämligen den yttersta konsekvensen av att ha bortrationaliserat Gud som vi får bevittna NU… i det vakuum som uppstått i folksjälen där man har berövat så många människor sin barnatro har istället eländet strömmat in.
Idag lek i morgon tårar!

Inga kommentarer: