Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 31 augusti 2012

Vad säger Bibeln om blinda ledare?

Blinda ledare
Matt. 15:14 ”…De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen."

Inte bara Rom är byggt på sju kullar. Varje samhälle är uppbyggt utifrån sju "pelare"...
...näringsliv,politik,utbildning,media,kultur,familj och religion…

Inom alla dessa områden förekommer blinda ledare, och de som förvränger sanningen och manipulerar folket till att tro på lögner. Sanningssägarna är i dag utsatta, diskriminerade, och även förföljda i många fall. Vi lever i en tid då människor tycks älska lögn och falskhet mer än sanning och ärlighet. Bibelns ord är tidlösa och aktuella just i denna tid.

Matt. 23:24 ”Ni blinda ledare! Ni silar mygg och sväljer kameler.”

 
Jes. 10:1 "Ve dem som stadgar orättfärdiga stadgar och skriver orätta lagar
2 för att förvrida rättvisan för de nödställda och beröva de nertryckta i mitt folk deras rätt,
för att göra änkor till sitt byte och plundra de faderlösa.
3 Vad skall ni göra på räkenskapsdagen, när förödelsen kommer fjärran ifrån? Till vem skall ni fly för att få hjälp, och var skall ni göra av era rikedomar?*
4 Den som inte faller på knä bland fångar måste falla bland de dräpta. Med allt detta upphör inte hans vrede, hans hand är ännu uträckt."

Jes. 55:6 ”Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.
7 Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.
8 Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger HERREN.
9 Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.”

Hos. 10:12 ”Så åt er i rättfärdighet, skörda efter kärlekens bud, bryt er ny mark. Det är tid att söka HERREN, till dess han kommer och lär er rättfärdighet.
13 Ni har plöjt ogudaktighet, ni har skördat orättfärdighet, ni har ätit lögnens frukt. Ty du har förlitat dig på din egen väg, på dina många hjältar.”

1 Joh.2:15 Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom.
16 Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen.
17 Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.”

2 Kor. 4:4 ”Ty den här tidsålderns gud har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet - han som är Guds avbild.”

Inga kommentarer: