Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 7 december 2011

ESM, den nya europeiska diktaturen!

Källa: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1395
Published by Jin83 on 2011-12-07

"ESM-mekanismen är den nya europeiska diktaturen. Närhelst och så ofta den önskar, kan den enkelt begära av euroländerna, att inom sju dagar betala in miljarder i euro.

Inom en vecka, kan vilken regering som helst ruineras!

ESM-Fördraget kommer att börja gälla när detta ratificerats av de 17 euroländernas parlament. Detta förväntas ske senast fram till utgången av december mån. 2011."
Fortsätt och läs vidare här: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1395

Wikipedia: ESM = Europeiska stabilitetsmekanismen
Europeiska stabilitetsmekanismen (ESM) är en permanent mekanism som planeras inrättas under 2013 inom Europeiska unionen. Den omfattar samtliga av Europeiska unionens medlemsstater som ingår i euroområdet och kommer att ersätta Europeiska finansiella stabiliseringsfaciliteten (EFSF) och Europeiska finansiella stabiliseringsmekanismen (EFSM). Syftet med mekanismen är att trygga stabiliteten i euroområdet som helhet.
Europeiska rådet beslutade vid sitt toppmöte den 24 mars till den 25 mars 2011 att anta den nödvändiga fördragsändring som krävs för att ESM ska kunna inrättas.



*************
Läs också: "Sverige ska ge "betydande belopp" till krisfond"
Publicerad 7 december 2011 - 14:34
Uppdaterad 7 december 2011 - 18:04

Den svenska regeringen föreslår att Sverige ska ställa upp med vad som kallas "betydande belopp" till den Internationella valutafonden, IMF, så att fonden kan hjälpa krisande euroländer.

Det sa statsminister Fredrik Reinfeldt (M) när han i dag träffade riksdagens EU-nämnd inför EU-toppmötet i Bryssel på fredag, då beslut ska fattas om en lösning på eurokrisen.

Att Sverige, som står utanför eurosamarbetet, ska hjälpa krisande euroländer motiverar statsministern med att eurokrisen kommer sprida sig om man inte hittar en lösning på den.

Jobb kan försvinna i Sverige

-70 procent av vår export går till Europa och är Europa i kris och tappar sin efterfrågan kommer jobb och välfärd att försvinna och försämras också i Sverige, säger statsministern.

-Vi måste vara en del av lösningen men vi måste vara det med lån med marknadsmässiga villkor som är strikta och som säkerställer att länder med problem också sköter sig bättre.

"Största och allvarligaste mötet"

Reinfeldt sa att fredagens möte är det "största och allvarligaste" toppmöte han varit på då euron står på spel och han fick ett brett stöd för förslaget att Sverige ska bidra med "betydande belopp" till IMF för att hjälpa krisande euroländer.

Dock vill Sverige inte ha de fördragsändringar som Tyskland och Frankrike föreslagit, sade Reinfeldt.

Källa: http://svt.se/2.22620/1.2633279/sverige_ska_ge_betydande_belopp_till_krisfond

Inga kommentarer: