Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 25 december 2011

Vänskap med världen är fiendskap mot Gud!

Seek first the Kingdom of God!



(Hämtat från: Handbok för Livet)
Jak. 4:4 ”Varför överger ni Gud? Förstår ni inte att om ni älskar den här världen blir ni Guds fiender? Ni kan inte vara vän med Gud om ert mål är att njuta av den här världen.
5 Tror ni inte att Gud talar sanning när det står i Skriften: ”Vår egen ande, som Gud har låtit bo i oss, är ständigt avundsjuk”?
6 Men Gud vill i sin godhet hjälpa oss att stå emot dessa själviska begär. Därför heter det i Skriften: ”Gud står emot dem som är stolta, men han är god mot dem som erkänner sitt behov av honom.”
7 Erkänn alltså ert behov av Gud. Stå emot djävulen, så ska han fly ifrån er.
8 Håll er nära Gud, så ska han hålla sig nära er. Be Gud om förlåtelse för era synder. Tvivla inte mer, utan tro på Gud av hela hjärtat.

9 Gråt över det onda ni har gjort. Visa en verklig ånger. Sluta skratta och låt tårarna strömma. Låt er ytliga glädje vändas i sorg.
10 Ja, erkänn ert behov av Herren Gud, så ska han upphöja er.”

1 Joh. 2:15 ”Älska inte den här onda världen och allt den lockar med, för den som älskar världen och dess ondska har inte släppt in Faderns kärlek i sitt liv.
16 Världen lockar ju ständigt med att vi ska tillfredsställa våra fysiska begär, att vi ska kräva att få allt vi ser, och att vi ska skryta över oss själva och det vi har. Men sådant kommer inte från Fadern, utan från världen.
17 Och den här världen ska gå under med alla sina frestelser. Men den som gör Guds vilja ska leva för evigt.”

Mark. 8:36 ”Vad vinner en människa om hela världen blir hennes, om hon samtidigt förlorar det eviga livet?
37 Inga pengar i världen kan hjälpa henne att få det tillbaka.
38 Den som inför dessa gudlösa och syndiga människor skäms för mig och för mitt budskap, honom ska jag, Människosonen, skämmas för, när jag återvänder i min Fars härlighet tillsammans med hans änglar.”

Rom. 12:2 ”Följ inte världens värderingar, utan låt Gud ändra ert sätt att tänka, så att ni blir som nya människor. Då ska ni förstå vad Gud vill: vad som är rätt, vad som gläder honom och vad som är fullständigt gott i hans ögon.
3 Men med stöd av det uppdrag Gud i sin godhet har gett mig, vill jag samtidigt varna er för att ha för höga tankar om er själva. Använd lite sund självkritik när ni bedömer ert eget värde. Tänk på att ert värde ligger i hur mycket tro ni har, och tron har ni fått från Gud.”

Jes. 55:6 ”Sök Herren, medan du kan finna honom! Be till honom nu, när han är nära! Se till att människorna slutar upp med sina onda gärningar.”

Fil. 3:7 ”Men allt detta, som jag en gång tyckte var så viktigt, anser jag nu vara helt värdelöst, på grund av det som Kristus har gjort för oss.
8 Ja, allt annat är värdelöst, när man jämför det med den oändliga rikedom det är att få känna Jesus Kristus, min Herre. För hans skull har jag kastat bort allt detta som värdelöst skräp, så att jag får uppleva värdet av att tillhöra Kristus.”

Ondska under världens sista tid
2 Tim. 3:1 ”Du bör också veta, Timotheos, att det under den här världens sista tid ska bli mycket svårt,
2 för då kommer människorna bara att tänka på sig själva och sina pengar. De ska skryta och se ner på andra, vara kaxiga och inte lyda sina föräldrar. De ska vara otacksamma och sakna respekt för Gud.
3 De ska inte älska någon och vägra att förlåta människor. De ska tala illa om andra och sakna självbehärskning. De ska vara råa och grymma och hata allt gott.
4 De ska förråda sina vänner, sakna alla spärrar och vara högfärdiga. De ska älska njutningar mer än Gud.
5 De vill ge intryck av att tro på Gud, men vill inte veta av Guds förvandlande kraft. Håll dig borta från sådana människor.”

2 Tim. 4:3 ”Det kommer en tid då människor inte längre ska acceptera den sunda läran, istället ska de samla människor omkring sig som bara undervisar sådant de vill höra.
4 De ska vägra att lyssna till det sanna budskapet om Jesus och vända sig till myter utan historisk bakgrund.”

Luk. 8:14 ”Marken som var täckt av tistlar kan jämföras med den människa som hör budskapet och tror på det, men som efter en tid låter det kvävas av livets bekymmer, eller av en hög inkomst och nöjen, så att budskapet till slut inte påverkar hennes liv alls.
15 Men den bördiga jorden liknar den människa som lyssnar till budskapet och gömmer det i ett gott och uppriktigt hjärta. Genom uthållighet låter hon sedan budskapet få påverka hela hennes liv.”

Matt. 16:26 ”Vad vinner en människa om hela världen blir hennes, om hon samtidigt förlorar det eviga livet? Inga pengar i världen kan hjälpa henne att få det tillbaka.”

Inga kommentarer: