Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 17 december 2011

Dra ut från Babylon och den stora skökan!

Den stora skökan RKK
Vi går en tid till mötes som inte är lik någon annan tid i historien. "Alla vägar bär till Rom" sa man förr i tiden, men nu har det uttrycket fått en ny och minst sagt otäck innebörd.
All denna falska enhetssträvanden mellan församlingar, kyrkor och samfund, där allt ser ut att ledas rakt i armarna på den stora skökan (RKK) som bibeln talar om i ändens tid. (Upp. 17; Upp. 19:1)
Vi som inte vill dras med i detta blir tvungna att "dra ut från Babylon" och många sanna kristna kommer att bli andligt "hemlösa". 
Jesus säger att där två eller tre är församlade där är jag mitt ibland dem, och jag tror att det framöver blir de små gemenskaperna som samlas på bibelns grund, som kommer att överleva all denna villfarelsens ande som som sveper som en tsunami över kristenheten i dag. 
Man ska inte underordna sig ett sammanhang där allt inte står rätt till, då riskerar man själv att bli manipulerad och besmittad av villfarelsens ande.


"De höll troget fast vid apostlarnas lära..."

De troendes gemenskap
Apg. 2:42 "De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.
43 Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.
44 Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt.
45 De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde.
46 Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.
47 De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.”

”Apostlarnas lära” = den undervisning som finns i Guds Ord, och där står det också beskrivet hur man kan känna igen en herde och en församling, som inte är efter Guds hjärta.

I Hes. 34 står det om Israels herdar men det gäller även för Guds församlings herdar och lärare.

I de församlingar där man inte längre håller fast vid apostlarnas lära, så kan man inte längre ha någon del i en sådan gemenskap.

Ef. 5:1 "Bli Guds efterföljare, ni som är hans älskade barn.
2 Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utlämnat sig själv för oss som offergåva, ett välluktande offer åt Gud.
3 Men otukt och allt slags orenhet eller girighet skall inte ens nämnas bland er, det anstår inte de heliga.
4 Inte heller passar sig fräckt och oförnuftigt prat eller tvetydigt skämt. Tacka i stället Gud.
5 Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig - en sådan är en avgudadyrkare - skall ärva Kristi och Guds rike.

6 Låt ingen bedra er med tomt prat. Allt sådant nedkallar Guds vrede över olydnadens barn.
7 Ha därför ingenting med dem att göra.
8 Ni var en gång mörker, men nu är ni ljus i Herren. Vandra då som ljusets barn.
9 Ty ljusets frukt består i allt vad godhet, rättfärdighet och sanning heter.
10 Och pröva vad som är Herren kärt.

11 Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället.
12 Vad sådana människor gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna.
13 Men allt kommer i dagen, när det uppenbaras av ljuset,
14 ty allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det: "Vakna upp, du som sover, och stå upp från de döda, så skall Kristus lysa över dig."
15 Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa.

16 Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda.
17 Var därför inte oförståndiga utan förstå vad som är Herrens vilja.
18 Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden,
19 så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan.
20 Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn.
21 Underordna er varandra i Kristi fruktan."

Den stora skökan
Domen över den stora skökan
Upp. 17:1 ”En av de sju änglarna med de sju skålarna kom och talade till mig och sade: "Kom, jag skall visa dig domen över den stora skökan som tronar på många vatten.
2 Jordens kungar har bedrivit otukt med henne, och dess invånare har blivit berusade av hennes otukts vin."
3 I anden förde han mig då bort till en öken. Och jag såg en kvinna sitta på ett scharlakansrött vilddjur, som var fullt med hädiska namn och hade sju huvuden och tio horn.
4 Kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor. I handen hade hon en guldbägare, full av skändligheter och smuts från hennes otukt.
5 På hennes panna var skrivet ett namn, en hemlighet: det stora Babylon, modern till skökorna och skändligheterna på jorden.

6 Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag mycket förundrad.
7 Och ängeln sade till mig: "Varför är du så förundrad? Jag skall tala om för dig hemligheten med kvinnan och vilddjuret, som bär henne och som har de sju huvudena och de tio hornen.
8 Vilddjuret som du såg, det var och är inte mer. Det skall stiga upp ur avgrunden och går sedan i fördärvet. De invånare på jorden som inte har sina namn skrivna i livets bok från världens grundläggning, de skall förundras när de ser vilddjuret, eftersom det var och inte är men skall komma.
9 Detta är det sinne som ger vishet: de sju huvudena är sju berg som kvinnan sitter på. De är också sju kungar.
10 Fem har fallit, en är, och en har ännu inte kommit, och när han kommer får han bli kvar bara en kort tid.

11 Vilddjuret som var och inte är, han är själv den åttonde men hör till de sju, och han går mot sin undergång.
12 Och de tio hornen du såg är tio kungar, som ännu inte har fått något rike. Men tillsammans med vilddjuret får de makt att regera som kungar under en enda timme.
13 De behärskas av ett och samma sinne och överlämnar sin makt och myndighet åt vilddjuret.
14 De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung."
15 Och han sade till mig: "Vattnen som du såg, där skökan tronar, de är folk och människomassor och folkslag och språk.

16 Och de tio hornen som du såg och vilddjuret, de kommer att hata skökan och göra henne utblottad och naken. De skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld.
17 Ty Gud har ingett dem tanken att utföra hans plan och handla i en och samma avsikt och att ställa sin kungamakt i vilddjurets tjänst, till dess Guds ord går i uppfyllelse.
18 Och kvinnan som du såg är den stora staden, som regerar över kungarna på jorden."

Halleluja
Upp. 19:1 ”Sedan hörde jag liksom en mäktig röst från en stor skara i himlen säga: ”Halleluja! Frälsningen och äran och makten tillhör vår Gud,
2 ty sanna och rättfärdiga är hans domar. Han har dömt den stora skökan som fördärvade jorden med sin otukt, och han har utkrävt hämnd på henne för sina tjänares blod.”
****************************************

Hittade ett bra blogginlägg från Berno Vide´ns hemsida:

Inga underjordiska församlingar  
http://www.berno.se/2008/05/inga-underjordiska-församlingar.html 

citat: "Kina är ett av de länder där den bibliska modellen av husförsamlingar växt oerhört starkt under senare år. Detta trots, eller på grund av, en grym förföljelse från myndigheternas sida. Det sägs att ingen väckelse i modern tid kan jämföras med den som pågår i Kina.
Det finns ingen världsevangelist som kan ta åt sig äran kring det som sker och det finns heller ingen statistik att presentera. Människor kommer till tro på under samma förhållanden som under Bibelns tid. Budskapet går från mun till mun, befriat från sensation, artisteri, ordinerat prästerskap, helgade byggnader etc.
I Kina finns delar av protestantisk och katolsk verksamhet som är godkänd av myndigheterna. Med dem väljer Billy Grahams son Franklin, enligt Dagen, att samarbeta med under OS. Franklin kommer inte att stödja vad han kallar för olaglig aktivitet, och menar då de underjordiska, de lidande, de som trotsar myndigheternas påbud och fortsätter att samlas hemma i husen till hemliga möten, de som tagit sin tro på allvar.
Ovanstående uttalande är snarlikt det där Sten-Gunnar Hedin och Anders Arborelius gör spe av Guds församling och framställer den som något ont, i motsats till den av staten och världen erkända kyrkan:
"Pingsten har från den dagen varit skillnaden mellan en församling som förtvinar till sekt och en kyrka som famnar världen..."
citat: "...Församlingen är en gäst och främling här i tiden. Hon har sitt sanna medborgarskap i det rike som kommer ned ovanifrån. Hon lever i hoppet om Jesu snara tillkommelse och proklamerar detta världsfrånvända budskap i både ord och gärning. Jesus kommer! Det är mänsklighetens enda hopp.
"Låtom oss alltså gå ut till honom "utanför lägret" och bära hans smälek."


Läs full artikel här: http://www.berno.se/2008/05/inga-underjordiska-församlingar.html

Inga kommentarer: