Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 7 december 2011

Goda nyheter för de ljumma, av Gary Wilkerson

Laodiceans.
Källa: http://www.worldchallenge.org/sv/node/15176
by Gary Wilkerson
August 22, 2011

"Tycker du att dina frestelser är starkare, att ditt motstånd är svagare, att din kärlek till Kristus märkligt fördunklad? Är du i en tid när Guds Ord tycks oinspirerande och ditt böneliv är svagt och blodfattigt? Är du någonsin rädd för att du långsamt håller på att bli ljummen?

 Om så är fallet är det här budskapet för dig. Det finns hopp för troende som håller på att hamna i en andlig ljumhet. Det finns en kraft tillgänglig för dig – och det finns en Frälsare som är verksam för din skull med att plocka bort dig från andlig slöhet och komma med väckelseeld.


 De flesta av oss känner till Jesus berömda ord om ljumma kristna. I Uppenbarelseboken 3, där han vänder sig till de sju kyrkorna, tycks det inte finnas särskilt många goda nyheter för de människorna. Faktum är att det verkar vara ganska många dåliga nyheter:
 ”Jag vet om dina gärningar. Du är varken kall eller varm. O, att du vore kall eller varm. Men eftersom du är ljum och varken kall eller varm, skall jag spy ut dig ur min mun” (Upp 3:15–16, Reformationsbibeln).

 Kristus talar specifikt om kyrkan i Laodicea. Tydligen hade de i denna församling blivit väldigt självbelåtna i sin tro. Detta avsnitt i Uppenbarelseboken har blivit så välkänt att ordet ”laodicean” faktiskt återfinns i ordboken (i den engelska, inte i svenska, övers. anm.) Det betecknar en som är medioker, halvhjärtad, inte fullt ut i det de gör.

 Det här är ett av de mäktigaste avsnitten i hela Skriften.

 Sannerligen, denna vers talar ut en klar varning till varje generation i församlingen. De som där beskrivs som ljumma är människor som tar i anspråk Guds natur utan att leva ett liv som återspeglar den naturen.

 Ljumma människor hävdar att de är i Guds inre krets men bryr sig inte om att lyda hans befallningar. När Jesus säger, ”Jag vet om dina gärningar” (Upp 3:15) talar han om sättet de lever på. De ljumma citerar Bibeln men uppför sig fortfarande som världen. De vill ha fördelarna av att identifieras med Jesus men vill inte underordna sig hans anspråk på dem.

 Sådana människor är inte ett dugg ”kalla”. Hårdhjärtade människor lever världsliga liv utan avbön. De festar, dricker och rumlar, och ingen blir förvånad eftersom de inte har tro och lydnad till Gud. ”Kalla” människor är precis vad de ser ut att vara – och de låtsas inte heller vara det de inte är."
Fortsätt och läs vidare här: http://www.worldchallenge.org/sv/node/15176







Inga kommentarer: