Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 22 mars 2012

Dagen debatt: När saltet mister sin sälta!

När saltet mister sin sälta
Publicerad: 2012-03-22 03:00
Källa: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=302755

********************
Matt. 5:13 "Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor."
********************
Skrivet av Staffan Sundkvist:
"Om man vill nå framgång är det kommunikationen direkt med Gud som är den viktiga. Där är varumärkesbyggande helt utan betydelse, skriver Staffan Sundkvist i en reflektion kring kristna strategier.


Med visst intresse följer jag den debatt som sker på nätet, i tidningar och i olika församlingar om hur verksamheten ska bedrivas för att locka ett av världens mest sekulariserade folk till kyrkorna. I debatten verkar det vara viktigare att få folk till kyrkan än själva omvändelsen. Taktiken är att få människor inom hörhåll så ordnar sig resten.

Som troende utan att själv tillhöra någon församling eller samfund kan man inta en utsiktspunkt som måhända inte är helt neutral men den är sannerligen intressant. Många röster gör sig hörda och även om man sorterar bort de värsta avarterna i debatten som försöker överträffa varandra i "renlärighet" kan man konstatera att det finns stora meningsskiljaktigheter mellan trosfränder. Det finns dock drag i denna debatt som borde oroa alla troende, oavsett samfund eller kyrka..."

Läs vidare här:  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=302755 

Inga kommentarer: