Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 31 mars 2012

Med ljuset under skäppan tar mörkret över!

Jesus är världens Ljus!
Dagen: Opinion - Insändare
Ja till qigong, nej till psalmsång  
Publicerad: 2012-03-29 03:00

Citat: ”I förra veckan var jag på en inspirationsdag om rehabilitering för personer med demenssjukdom, anordnad av den kommun som jag jobbar inom. Två sjukgymnaster var inbjudna för att under nittio minuter berätta om qigong . Vi var sextio deltagare och fick under två omgångar prova både stående och sittande qigong.


Sjukgymnasterna berättade att de hade grupper på de kommunala boenden där de jobbade och att det var en mycket populär aktivitet.

Som kött på benen fick vi bakgrund och information vad qigong var för något och jag antecknade. Qi står för livsenergi och Gong står för att arbeta under koncentration. Hela filosofin är efter österländskt tänkande och förstås fanns Ying och Yang med. Självklart var också lotusblomman med och googlar man så är det en stark symbol inom hinduismen…”

Citat: ” Så är det i våra kommuner i dag. I ena änden sätter man stopp för skolavslutningar, första advent och lucia i kyrkan. Nu vill man också förbjuda psalmsång för dementa i dagverksamhet. I andra ändan inför man utan att blinka verksamheter som har klar koppling till hinduism och buddhism.

Huka er, gummor och gubbar, det här är bara början. Så här kommer det att fortsätta. Men till viss del får kyrkan skylla sig själv, den har bara valsat med i den här vågen. Vissa kyrkor erbjuder ju själva såväl qigong som mindfulness. Jag blir alldeles mörkrädd över den naiva synkretism som florerar i kyrkor…”

Läs vidare här: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=303730

***********************************

När Guds folk sover ges utrymme för mörkrets krafter att ta över och utbreda sig mer och mer i vårt land, i både kyrka och samhälle.

Det är ett grymt svek mot de gamla, dementa och de sjuka som står i beroendeställning till vård och omsorg. Sveket har att göra med att man påtvingar människor en påverkan av mörkrets inflytande genom att använda sig av ockulta medel till rehabilitering.

Det konstiga är att detta inte alls ifrågasätts av makthavare, som står i ansvarsställning, när man är så noga med att förbjuda kristen påverkan i form av t.ex. förbön.

Matt. 5:14 ”Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg.
15 Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan*, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset.
16 Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.”

Jes. 5:20 ”Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont, som gör mörker till ljus och ljus till mörker, som gör bittert till sött och sött till bittert!”

Inga kommentarer: