Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 12 juli 2012

Band som förenar katolicism och islam.

Läs artikeln i sin helhet här: http://karlektillsanningen.se/wordpress/?page_id=975
"Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! (ni som förlitar er på rättfärdiggörelse genom goda gärningar!) Ni stänger himmelriket för människor. Själva kommer ni inte in, och dem som försöker komma dit hindrar ni att komma in:"
Matteus 23:13-14

Citat:"Islam är den snabbast växande religionen i världen idag. Katolicismen är den största religiösa organisationen bland dem som bekänner sig vara kristna. Om antalet anhängare var ett bra mått för att välja en religion, då skulle islam och katolicism definitivt vara den rätta vägen.

Men bibeln har ingen sådan måttstock. I stället sa Jesus:
”Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den” (Matt. 7:13-14).


De flesta mäniskor är medvetna om vördnaden för och även tillbedjan av Maria som finns bland romerska katoliker, men inte många vet att ungefär samma respekt finns bland muslimerna. Ett kapitel i koranen har fått sitt namn efter Maria (”Sura Maryam”)..."

Citat: "...Katolska och islamiska böner har många likheter. För muslimen är bönen till Allah fem gånger om dagen helt och hållet en lydnadshandling, och bönerna är alltid enformiga. Som en f.d. muslim uttrycker det: ”Det är knappast förtroligt samtal med Allah; … det görs mer för att undkomma det straff som ska komma över dem som underlåter att be”. De flesta böner som beds av katoliker är också av gammal vana och enformiga, det bästa exemplet är att man ber med radband. Att upprepa 16 ”Fader vår” och 153 ”Var hälsad Maria” är långt ifrån ett personligt umgänge. Dessutom tilldelar prästen radband, när katoliken går till bikten, som ett allvarligt straff eller botövning för hans synder.

Radbandskulor för böner var en del av den islamiska andaktsövningen till Allah, långt före St. Dominic genom en uppenbarelse från den heliga jungfrun Maria på 1200-talet fick undervisning om att bedja med radbandskulor. Radbandskulor är för övrigt en ständigt återkommande företeelse inom forntida och modern hedendom. I en ironisk kommentar tillskriver katolska kyrkohistoriker bönerna från medlemmar inom Rosenkransens brödraskap äran för en avgörande örlogsseger över turkarna, som ”räddade Europa från den muhammedanska faran”.

Katoliker och muslimer ser pilgrimsfärder som ett medel för att uppnå Guds gillande. Hadj, en av islams fem pelare, är en nödvändig resa (en gång) till Mekka. För katoliker har pilgrimsresor historiskt sett varit åtgärder för att bli andligt renad, ofta föranlett av löftet om avlat.
 
Citat: "Romerska katoliker ser Allah som bibelns Gud. 1985 tillkännagav påven Johannes Paulus II för en hänförd åhörarskara av tusentals muslimska ungdomar: ”Kristna och muslimer, vi har många saker gemensamt som troende och som människor… Vi tror på samma Gud, den oförliknelige Guden, den levande Guden… ”
 
Men hur är det möjligt?
Historiskt sett var Allah en hednisk avgud, den suveräne bland många avgudar som tillbads av Muhammeds Quraish-stam långt före hans födelse. Will Durant skriver i sin klassiska The Story of Civilization :
”Inom Ka’aba, under den för-muslimska tiden, fanns flera avgudar som representerade gudar. En kallades Allah, tre andra var Allahs döttrar, al-Uzza, al-Lat och al-Manat. Vi kan fastställa denna forntida sed inom den arabiska gudavärlden, genom omnämnandet av Al-il-Lat (Al-Lat) av Herodotus (femte århundradet f. Kr., grekisk historiker) som en stor arabisk gud. Quraish-stammen banade väg för monoteismen genom att tillbe Allah som den mest framstående guden… ”

Citat: "Påven Johannes Paulus II talade till en katolsk församling i Turkiet med dessa ord: ”Jag undrar om det nu är angeläget, just idag när kristna och muslimer har gått in i en ny period i historien, att värdesätta och utveckla de andliga band som förenar oss”.
Nej! Det som är ”angeläget” är att katoliker och muslimer blir frigjorda från det andliga slaveriet , att försöka att bli kvalificerade för himmelen genom sina goda gärningar. Bed att deras hjärtan ska öppnas för ta emot det eviga livet som gåva (Rom. 6:23).

T. A. McMahon
http://www.karlektillsanningen.se/

Inga kommentarer: