Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 3 september 2012

Den svenska grundlagen ändrades i hemlighet

Källa: http://dispatch-international.com/sv/content/den-svenska-grundlagen-%C3%A4ndrades-i-hemlighet
sön, 02/09/2012 - 17:16 — Webmaster
Author:
Ingrid Carlqvist

Citat: "Svenska politiker tar inte sin grundlag på allvar, menar professor Bo Rothstein

I november 2010 ändrades den svenska grundlagen. Utan folkets vetskap klubbade riksdagen igenom formuleringar som gör att Sverige inte kan lämna EU utan att bryta mot sin egen grundlag, och att alla etniska grupper har rätt att behålla och utveckla sitt eget kultur- och samfundsliv.

Det sistnämnda betyder att Sverige inte längre är svenskt utan mångkulturellt. Ett beslut som inte går att ändra på många år.

 
Att ändra grundlagarna ska vara svårt, allt för att politiker inte ska kunna fatta märkliga beslut under tillfälliga känslo-svall. I både Danmark och Sverige kräver en grundlagsändring två riksdagsbeslut – med val emellan. Men i Danmark måste man dessutom hålla folkomröstning och om folket röstar nej blir det ingen ändring.

I Sverige kan man hålla folkomröstning, om det yrkas av minst en tiondel av riksdagens ledamöter och minst en tredjedel av ledamöterna röstar för yrkandet. Men eftersom alla sju riksdagspartierna var överens den gången framställdes inget sådant yrkande.

Om det hade gjorts kunde politikerna ha råkat ut för en rejäl bakläxa. Folkomröstning avseende grundlagsändringar är nämligen beslutande, till skillnad från andra svenska folkomröstningar som bara är rådgivande.

Svenska folket var helt ovetande om att riksdagen i juni 2010 genomförde de största grundlagsförändringarna sedan 1974. Beslutet förbigicks nämligen med tystnad i svenska medier. Ingen tog heller upp frågan i valrörelsen, men i september samma år utökades riksdagen med ett parti som var emot ändringarna."

Läs full artikel här >>>

Inga kommentarer: