Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 3 oktober 2012

Chockerande antisemitism i Svenska kyrkan.

Känsloladdat i Kyrkomötet:
Publicerad: 2012-10-01 08:52
Reflektion: Guds Ord visar oss tydligt att det drar ner förbannelse från Gud över dem som förbannar Israel. Det är en respektlöshet för Guds Ord att så trotsa hans befallningar och dessutom uppmana andra att göra detsamma.

1 Mos. 12:1 ”HERREN sade till Abram: "Gå ut ur ditt land och från din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag skall visa dig. 2 Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. 3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig (Israel) och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade."*
Kyrkomötets ekumenikutskott beslutade att uppmana kyrkostyrelsen
att ”kräva ett slut på den israeliska  ockupationen av Västbanken,
  Östra Jerusalem och Gaza”. Foto: Lennart Sacrédeus



Uppmaning till bojkott av Israel
Källa: Världen i dag









Citat: ”Kyrkomötets ekumenikutskott uppmanar kyrkostyrelsen i Svenska kyrkan att "fortsätta sina ansträngningar att kräva ett slut på den israeliska ockupationen av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza".


Ekumenikutskottet begär också att kyrkostyrelsen, vilken kan ses som Svenska kyrkans egen regering, rekommenderar församlingarna runtom i landet "att avbryta investeringar, införa sanktioner och bojkotta företag och produkter från de israeliska bosättningarna på de ockuperade palestinska områdena, Västbanken och Östra Jerusalem".

Dessa krav i en motion från Anders Nihlgård från Lunds stift, ledamot av kyrkomötet för nomineringsgruppen ÖKA, En öppen kyrka – en kyrka för alla, ställer sig en bred majoritet i kyrkomötets ekumenikutskott bakom…”

Citat: ”… Däremot avslår samma utskott motioner från Margareta Viklund, Stockholms stift, och Lennart Sacrédeus, Västerås, stift, båda från nomineringsgruppen Kristdemokrater i Svenska kyrkan, KR, om ökat engagemang och större solidaritet ute i församlingslivet och på rikskyrklig nivå till stöd för förföljda medkristna i världen.

Enligt Margareta Viklund borde Svenska kyrkan bjuda in till en internationell konferens med kyrkor och samfund över hela jorden "för att belysa den svåra situationen för de människor i världen som förföljs för sin kristna tro och visa på möjligheter och vägar att stödja dem och för att väcka omvärldens internationella organs uppmärksamhet på deras situation".

Läs också: Nytt angrepp på Israel från Svenska Kyrkan

2 kommentarer:

Marguerite sa...

Jaa,,,vad ska man säga???
Hur vågar dom???
Vem tror de att de tjänar???

Tack & Kram,Anna,,,ha en fin och Välsignad Onsdag!!!

Anna sa...

Ja du, Marguerite, det är mycket i den här tiden som man står väldigt frågande inför. Det är skrämmande att de som kallar sig kristna kan hysa ett så stort hat mot Israel.
Ha en välsignad dag!