Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 3 oktober 2012

SvD Opinion Brännpunkt: Hårda tag behövs mot stenkastande unga

Källa: SvD
Stenkastande ungdomar
2 oktober 2012 kl 14:54 , uppdaterad: 3 oktober 2012 kl 10:15

"Det krävs kraftigare reaktioner från samhället när det gäller ungdomar som kastar sten mot polisen. Ordningsmakten måste få ta till de medel som krävs för att upprätthålla ordningen. Det skriver Aron Modig, KDU.

”Hårda straff brukar utmålas som gammaldags och mossigt. Men det enda som är förlegat är en låt-gå-attityd mot våldsverkare. ”
Aron Modig


"På måndagskvällen var det dags igen. En bil sattes i brand i närheten av en skola i Rinkeby. När polis och räddningstjänst kom till platsen möttes de av stenkastning från ett 20-tal ungdomar. En elvaårig pojke, som inte hade någonting med upploppet att göra, skadades i ögat och fick föras till sjukhus (SvD 1/10).

Tidigare i september tvingades en polispatrull i samma Stockholmsförort att använda pepparsprej och kalla på förstärkning då de angreps av ett antal stenkastande ungdomar. Vad polisen hade ställt till med för att förtjäna detta? De hade stannat en bil för kontroll. Det har rapporterats om liknande historier vid flera tillfällen under våren och sommaren, också i förorter till Göteborg och Malmö…"

Inga kommentarer: