Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 28 oktober 2012

Smålandsposten Ledare: "En definition på politisk korrekthet"

Källa: Smålandsposten 
Ledare 2012-10-22

Citat: "Politisk korrekthet", PK, är ett begrepp som oftast används för att dunka meningsmotståndare i huvudet. Gräsrötter anklagar kultureliten för att vara politiskt korrekt, kultureliten anklagar alla som använder begreppet PK för att vara inskränkta rasister, sexister och homofober.

Därför är det befriande att Patrik Engellau och Thomas Gür i boken Den övermodiga beskyddaren lyckas ge en saklig definition av politisk korrekthet…”


Citat: ” Engellau och Gür menar att Sveriges viktigaste politiska fråga är att återupprätta civilsamhället och därmed dygderna. Att de som en bieffekt definierar den politiska korrektheten och förklarar varför den inte är hållbar är en viktig gärning.
Försöken att sätta Breivikstämpel på alla som kritiserar politisk korrekthet kan äntligen upphöra. Man behöver varken vara inskränkt, rasist, sexist eller homofob för att man är emot PK. Det räcker med åsikten att staten ska ha ett funktionssätt, och de mellanmänskliga relationerna i civilsamhället ett annat. Det är inte inskränkthet, det är verklighetsförankring.”

Av Marika Formgren

Inga kommentarer: