Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 4 oktober 2012

Dagen Åsikt: Sekulär världsbild ger bibelsyn som sår tvivel

Källa: Dagen Åsikt
Publicerat: 2012-10-04
Bibeln -
Den Heliga Skrift
Citat: ”...en icke kristen världsbild, det så kallade upplysningstänkandet, har smugit sig in i flera av de frikyrkliga pastorsutbildningarna”...

Citat:"...Den beskrivna världsbilden utgår från att Gud, om han finns, inte påverkar vår värld i någon reell mening som vi kan räkna med."

*Reflektion: Den beskrivna världsbilden utgår från en antikristlig världsbild och detta i sin tur vilseleder människorna bort från Gud och tron på Guds Ord. Detta får mycket allvarliga följder för alla de människor som blir vilseförda och p.g.a. detta kan komma att gå evigt förlorade.*

 
Forts. citat: "..Vi möter den inte bara på universiteten utan även bland en del böcker från kristna förlag och till och med i noter i bibelutgåvor. Tron kommer som bekant av ”predikan i kraft av Kristi ord”, men om fotnoter till Kristi ord ifrågasätter det som har sagts av vår Frälsare, vad händer då? Det sekulära perspektivet tränger sig då in även vid andaktsläsning och när församlingen vid predikan följer med i bibeltexten och dess noter..."

Citat: "...Tvivlets perspektiv finns och bör bemötas på rätt plats. Med ett skärpt apologetiskt grundarbete i församlingarna skulle mycket vara vunnet. Vad som däremot kan vara direkt skadligt är när det akademiska tvivlets draksådd kryper in i själva andaktsstunden där läsaren naken och skör ska gå in i mötet med Guds ord.

Det allvarligaste problemet med den sekulära världsbilden är att den ger en annan bibelsyn än den som Jesus och apostlarna och de stora väckelsepredikanterna hade.
Våra samfundsgrundare vilkas arvtagare vi är i dag, hade en hög syn på Bibelns inspiration och auktoritet.

Om också vår efterföljelse ska göra skillnad behöver vi söka efter samma perspektiv på Skriften som vår Herre Jesus visade."

Inga kommentarer: