Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 5 oktober 2012

Dagen Debatt: "Hot mot både judar och kristna"

Källa: Dagen Debatt 
Välsigna och stöd Israel!
Carl Anders Breitholtz
Publicerat: 2012-10-05

Svenska kristna ledare måste uttala klart stöd för ­Israel och det judiska folket och stå för den linjen även praktiskt, skriver Carl Anders Breitholtz.

Citat: "På sista tiden har risken för krig i Mellanöstern ökat. Det kan få förödande konsekvenser för det judiska folket men också för de kristna i regionen. Det framgår på olika sätt av europeiska, amerikanska och israeliska media, även om ämnet inte tas upp så ofta i tidningen på frukostbordet. Hur ska vi då förhålla oss till detta?


Israelerna har levt under krigshot ända sedan den judiska staten Israel bildades 1948. De islamiska staterna i Mellanöstern har sedan dess målet att utplåna det lilla landet och driva judarna i havet. Israel har angripits vid flera tillfällen men har försvarat sig med framgång..."

Citat: "...Medan krigshotet närmar sig har man i Väst blicken på matprogrammen på tv. Det har man även i Israel, men där gäller frågan: Vad ska vi ha till middag – i skyddsrummen? Israels förre försvarsminister menar att landet är rustat för att klara ett krig i 30 dagar, men räcker skyddsrummen till?

Ett preventivt flygangrepp skulle förhindra hotet temporärt men skulle troligen utlösa massiva motangrepp. Det är ovisst om USA kommer att agera och i så fall när. Det judiska folket står inför hotet om en andra förintelse.

Israeliska politiker har sökt råd av Haredipartiets ledare, den 91-årige rabbinen Ovadia Yosef, som svarade: Ni vet vilken situation vi befinner oss i, det finns onda människor, Iran, på väg att förinta oss … Vi måste be inför (den Allsmäktige) av hela vårt hjärta.

Finns det då något vi kan göra för dem?
Att ensidigt ta ställning för det palestinska folket och mot Israel, som flera grupperingar gör, innebär att man tar parti mot det judiska folket, således antisemitism i ny skepnad.
Svenska kristna ledare måste därför markera en tydlig gräns mot den hållningen, uttala klart stöd för Israel och det judiska folket och stå för den linjen även praktiskt.

Det är också känt, att de kristna i Mellanöstern förföljs för sin tro. Kyrkor bränns, kristna dödas. Hotbilden förvärras av det säkerhetspolitiska läget.
Kristenheten måste kräva rättvisa mot dessa brott och med alla medel bistå våra utsatta trosfränder."

Läs hela artikeln här: >>>

Inga kommentarer: