Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 21 oktober 2012

Israelfientliga Ship to Gaza, misslyckades igen

Ship to Gaza misslyckades i år också – UD:s presschef pressar Israel  

Citat: "..."Men det viktiga för Hamas och för Ship to Gaza är inte några fotbollar mer eller mindre; vad de är intresserade av är att sätta press på Israel.
Uttalandet från svenska utrikesdepartementets presschef ligger tyvärr väl i linje med detta syfte.
Någon press på Hamas från Sveriges regering är det alltså som vanligt inte fråga om.Befattningen att vara ”presschef” får i och med detta en något sinister klang. Chef för press på vad? Inte på Hamas i alla fall …"


Läs hela artikeln här: http://www.sapereaude.se/blog/?p=8983

**************************

Pressmeddelande från Israels ambassad angående Ship to Gaza-spektaklet

Citat: "...Det är en del nu som avråder Ship to Gaza-folket att försöka nå Gaza. Gott så. FN har gjort det till exempel, som du kan läsa ovan och här igen:


FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Catherine Ashton har båda uttryckt att de inte anser en ny flottilj vara det rätta svaret och att det kan provocera fram onödig konfrontation.

Dessutom har något förvånande även Norge avrått. Israel har för sin del varnat Finland – vars flagg ”Ghostship to Gaza” seglar under.

- Men Sverige(s regering) har inte gjort någonting, detta trots att Ship to Gaza i sin nuvarande skepnad tycks vara ett närmast alltigenom svenskt projekt. Regeringen har inte uttalat någonting i den nuvarande situationen såvitt jag kunnat finna.

Den enligt FN onödiga konfrontationen är då kanske egentligen något som Sveriges regering – och Carl Bildt – står bakom?"

Läs hela artikeln här: http://www.sapereaude.se/blog/?p=8965

Inga kommentarer: